Bog

Den hemmelige datter

Af (
2011
)

Anmeldelse

Den hemmelige datter af Shilpi Somaya Gowda

14 feb.11

Gribende og tankevækkende debutroman om adoption, moderkærlighed og mødet mellem to kulturer – om at være født i et land i fattigdom, hvor man er uønsket alene på grund af sit køn.

Hovedpersonen Asha, er adopteret fra Indien af et lægepar i Californien.  Romanen fortæller parallelt historien om Ashas biologiske forældres liv i Indien og hendes liv i Californien.

Historien starter i 1984 i en lille landsby i Indien, hvor den fattige Kavita føder sit andet barn, en pige. Kavita og hendes mand, har kun råd til at opfostre et barn, nemlig en søn. For at redde barnets liv går hun den lange vej til et børnehjem i Bombai og afleverer datteren. Sorgen kommer Kavita sig aldrig over – heller ikke da den længe ventede søn endelig kommer.

Samme tid i Californien får ægteparret Somer og Krishan den kedelige besked, at hun ikke kan blive gravid. Krishan, der kommer fra Bombai, overtaler Somer til at adoptere. Og da Somer modtager billedet af Kavitas datter, Asha, er hun ikke længere et sekund i tvivl, om at det er den rigtige beslutning.

Asha vokser op i en sorgløs tilværelse, og som 20-årig får hun et legat som journalistelev, til at skrive om de fattige børn i Indien. Asha bor hos Krishans familie i Bombay og laver en stor artikel om slumkvartererne i Bombai.

Under opholdet i Bombai forsøger Asha at finde sine biologiske forældre. Det lykkes, men hun ender med at finde noget ganske andet end hun havde håbet på. Trods skuffelsen, får det Asha til at se helt anderledes på sit liv og være glad for den opvækst hun har fået.

Forfatteren Shipli Somaya Gowda, er født og opvokset i Toronto, som datter af indiske indvandrere, og det må danne baggrund for de fremragende beskrivelser af hvordan det føles at vokse op i et ”fremmed” land, hvor man ikke ligner flertallet.

Sproget er flydende, og bogen er skrevet så spændende, at man ikke kan lægge den fra sig.

Følelsen af at Asha må bliver skuffet når hun finder sin biologiske familie, får en til at ønske at hun aldrig vil finde dem, og man rammes i hjertet da virkeligheden går op for Asha.

 

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marianne Linneberg Rasmussen
Faustnummer
28649851
Graphic
Mumtaz Mustafa
ISBN
9788770790925
Antal sider
351

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer