Bog

Da solen tog på ferie

Af (
2020
)

Anmeldelse

Da solen tog på ferie af Kristi Kangilaski

08 okt.20

Et meget smukt eventyr om vigtigheden af varme.

Hvis solen skulle holde ferie, hvad skulle den så være imens? For den kan jo ikke holde ferie som sol. Eller kan den? Og hvem skal så varme verden i dens fravær?

Solen trænger sådan til ferie. Men den kan ikke holde ferie i himlen, så den vil holde ferie på jorden. Og den kan ikke tage ned på jorden som en kæmpemæssig varm ildkugle, så den må nødvendigvis forvandle sig til noget andet, mens den holder ferie. Hvad skal det så være? Ikke et menneske, de har alt for travlt, og nogle af dyrene arbejder også ret hårdt. Men så opdager solen et lille pelset dyr, der ligger og sover på en trappe, som laver absolut ingenting. Solen forvandler sig til en gul kat og springer ned på jorden.

På jorden er der koldt og regnfuldt. Heldigvis møder sol-katten en dreng med en skrigende gul paraply, som den går med hjem. Hjemme i lejligheden har drengens forældre været nødt at tænde for radiatorerne, da der pludseligt er blevet så koldt. Og den lille gule kat er så varm. Sol-katten varmer hele lejligheden og sover alle steder i lejligheden under sin ferie. En dag begynder det at sne, og alle folk er også blevet så triste. Og om morgenen er den lille gule kat ingen steder at se. I stedet opdager familien, at der gennem vinduerne skinner det dejligste varme lys fra solen.

Forfatter og illustrator Kristi Kangilaski er fra Estland, og hendes bog ’Da solen tog på ferie’ har vundet flere priser i hjemlandet. Fortællingen er virkelig smuk og viser, hvad der kan ske, hvis vores sol forsvinder, men bogen fortæller også historien om, hvordan man nogle gange skal gøre gode gerninger for andres skyld og ikke kun for sin egen. Illustrationerne og de enkle former og figurer er holdt i varme, gule og grå farver og kompletterer det fine eventyr på smukkeste vis. En skøn bog at læse sammen med børn fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
ISBN
9788775430246
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer