Bog

Caruso synger ikke mere

Af (
2008
)

Anmeldelse

Caruso synger ikke mere af Anne Chaplet

27 maj.08

Sympatisk tysk øko-krimi med rødder tilbage til tiden før jerntæppets fald.

Der var så dejligt ude på landet - og fredeligt. Det var i al fald hvad Paul Bremer troede da han efter skilsmisse og et efterfølgende sammenbrud købte et hus i en lille landsby i Hessen.

Den rustikke virkelighed viste sig at bestå af gyllespredere, gøende hunde, naboens hane der punktligt galer ved solopgang, de unges knallerter osv.

Denne idyl brydes dog af hesteskændere og brandstiftere, begge dele uhyggelige og unormale foreteelser som man på egnen tager afstand fra og tilskriver de fremmede, ’rumænerne’. Men da øko-bonden Anne Bureaus mand findes kvalt, ophængt på en kødkrog og stemplet på den ene balle som et stykke kvæg i konens kølerum, er det noget helt andet. Godt nok et hun ligesom sin meget gode ven Paul Bremer tilflytter, men alligevel? Kan man være brandstifter, hesteskænder – OG morder? Og så sker der endnu et mord ...

De mange tråde redes ud af den sympatiske og katteelskende kriminalinspektør Gregor Kosinski. Statsadvokaten i Frankfurt, Karen Stark der er en god ven (og kun ven!) af Paul Bremer yder et meget følelsesmæssigt bidrag til udredningen. Det viser sig at man skal tilbage til den tid hvor Muren delte de to Tysklande, hvor DDRs fredsbevægelse vakte romantiske drømme i Vest-Europa, mens Stasi overvågede alt og alle. Opklaringen afslører kærlighed og forræderi, og at Stasis forbindelser rakte langt ind i Vesttyskland og højt op i det vesttyske, politiske hierarki.

"Caruso synger ikke mere" er Anne Chaplets debutroman og udkom på tysk i 1995 og er en af mange romaner der tager sit udgangspunkt i en meget problematisk periode i Tysklands historie. Det er dejligt at se det engelsk/amerikanske og nordiske monopol på genren blive brudt. I den seneste tid har vi set velskrevne og veldrejede krimier fra både Paris og Istanbul og nu fra Hessen. Jeg vil se frem til flere oversættelser af Anne Chaplet, det er et sympatisk bekendtskab.

Oversat fra tysk af Steen Sohn efter 'Caruso singt nicht mehr'. Sohn, 2008. 308 sider

Bogdetaljer

Forlag
Rødovre : Sohn
Oversætter
Steen Sohn
Faustnummer
27228178
ISBN
9788791959165
Antal sider
308

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer