Bog

Bjarne blæser væk

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bjarne blæser væk af Zenia Johnsen

08 feb.19
AfPia Bechmann
Skribent

Finurlig og fornøjelig billedbog om storby-solsorten Bjarne, der får stormvejr under vingerne og lander på den grønne gren. En klar favorit på børnehylden.

Solsorten Bjarne er en vaskeægte byboer, der fylder den osede, larmende og travle storby med sin hæse pippen, der nok kan overraske de fleste. Da den største orkan i verdenshistorien med ét rammer storbyen, vender stormvejret op og ned på alting, så selv Bjarne bliver blæst ud af kurs. Da han vågner op igen, er alting pludselig meget stille, meget grønt og meget rent. Men måske er lidt luftforandring slet ikke det værste, der kan ske for Bjarne?

Zenia Johnsen er ordmager, fugleentusiast og en formidabel tegner, som hun tidligere har vist i sin personlige bog Hjerneskælv. I ’Bjarne blæser væk’ er det Simon Væths kontrastfyldte pen, der med sin udtryksfulde stilart og stormende illustrationer sætter kulør på bogen.

Børnene vil elske denne bog, hvor sproget er enkelt, humoristisk og billedskabende, som fortæller en underholdende historie om en solsort, der uventet kommer på afveje og finder lykken, hvor han mindst venter det. Zenia Johnsen leger fornøjeligt med sprog og metaforer, og ikke mindst solsorten, som vi alle kender og ofte ser, hvor end vi kommer hen i Danmark.

Men hvor meget ved en almindelig dansker egentlig om solsorte-sprog og levevis? Det giver bogen her en oplagt mulig for at snakke om - og det på en sjov og lidt skæv måde, der gør det let af få snakken i gang med barnet.

Der er i virkeligheden rigtigt meget at tale om, mens man læser bogen. Trods den lidt skæve, humoristiske Bjarne-vinkel er der også alvorlige emner som klima, storby kontra natur, ensomhed, kærlighed, stress og travlhed i hverdagen. 

 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771515053
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser