Bog

I landet med den store ordfabrik

Af (
2014
)

Anmeldelse

I landet med den store ordfabrik af Agnés de Lestrade

15 jul.18

Det er svært at finde ord, når gode ord er dyre, og man ingen penge har. Måske kan man fange nogle af de ord, der svæver rundt i luften? Måske behøver kærligheden slet ikke ord?

Philip bor i landet uden ord, som har en kæmpe ordfabrik, hvor alverdens ord kommer ud hele døgnet på alle sprog. I dette land koster ord penge, og man skal købe ordene og sluge dem, ellers kan man ikke sige dem. Der er der næsten ingen der taler, bortset fra de meget rige, der har råd til at købe ordene.

Drengen Philip er meget forelsket i Celine, men kan ikke fortælle hende det. Han spekulerer på hvad han kan gøre. De kasserede ord i skraldespandene er ikke så gode;’hestepærer’ eller ’kokager’. Tilbudsord, såsom ordet palindrom, kan købes billigt om foråret, men er heller ikke så brugbare. Men nogle ord svæver frit i luften og kan fanges med et sommerfuglenet. Endeligt fanger Philip tre ord, som han gemmer til Celines fødselsdag. Men kan man give kærlighedserklæringer med fjollede ord som ’kirsebær’, ’støv’ og ’stol’? Selvom Celines fødselsdagskjole er kirsebærrød?

Fortællingen indeholder masser af håb. Bogen fortæller både om kampen for at finde de rigtige ord, og til sidst, når Philip har brugt sine tre ord, handler historien også om kærlighed uden ord.

Agnés de Lestrade er en fransk billedbogsforfatter, journalist og musiker. Illustrator Valeria Docampo, som er fra Argentina, men bor i Frankrig, har med sine fine illustrationer komplimenteret den vidunderlige historie. Børnenes runde ansigter har skiftende udtryk, som kommunikerer alt det, ord alligevel ikke altid kan. Valeria Docampos smukke billeders forskellige nuancer af brunt, understøtter fornemmelsen af et lidt trøstesløst og stærkt klasseopdelt land, og en lysende klar kirsebærrød farve bryder det ensartede indtryk og skaber skønhed og håb.

Det smukke eventyr kan læses for børn fra cirka fire år. En fortælling om værdier, som virkelig betyder noget, og som forfatter og illustrator giver til læseren gennem skønheden i både tekst og billeder. Det handler om, at ‘less is more’, om kærlighed, som kan mærkes, om mod og om beskedenhed.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
ISBN
9788771511017
Antal sider
38

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer