Blåbjørnekant

Bog

Blåbjørnekant

Af (
2015
)

Anmeldelse

Blåbjørnekant af Agnès De Lestrade

26 jul.19

Sælsom og poetisk med en stor nysgerrig blå bjørn og filosofisk eftertænksomhed.

Den store blå bjørn overvejer, hvad han har tænkt sig at bruge morgendagen på i lyset af det, han har foretaget sig i dag; ’ På kanten af kedsomhed er tusind idéer. Jeg ser ikke fjernsyn. Jeg leger ikke med mine venner. Jeg lader bare tiden gå forbi.’

På næste side: ’I morgen vil jeg snirklekedsnegle ’. Det er så fin en beskrivelse af børns ekspertise. Det som voksne glemmer. At dovent betragte uden at observere bare at være midt i verden uden at træffe valg om noget som helst.

Bjørnen overvejer også; På kanten af bogen er en historie, som tiltaler mig. Men jeg svarer ikke. I en bog er stilhed konge. Ordene driller, skubber og kradser mig’. Siden efter: ’I morgen vil jeg ordkragekradse’. 

Billedbogen strutter af ord, som både børn og voksne vil elske. Fyldt med eftertænksomhed og gode råd; På kanten af kanten er det ukendte. Hvis jeg hopper, hvor lander jeg? Hvad hvis der er grimt, og hvad hvis det ikke lykkes? Og hvis det er nyt? Og svaret: 'I morgen vil jeg hittenyfinde’.

Valeria Docampos illustrationer er forrygende. Hovedpersonen er en stor blå bjørn med milde, undrende øjne, der skiller sig ud fra den gråtonede baggrund. Orange og gul er komplementærfarver, der skaber liv og modspil.

Sæt jer sammen og nyd den underfundige perle. Sproget indbyder til snak og leg med både sprog og tanker, ligesom billederne. Fra ca. 6 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
Graphic
Valeria Docampo
ISBN
978-87-7151-149-9
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer