Bog

Grævlings rejse

Af (
2018
)

Anmeldelse

Grævlings rejse

01 jun.19

Det er slet ikke så svært at blive gammel, når man bor alene på sin ø, hvor hver eneste dag går på nøjagtigt samme måde, som dagen før. Lige indtil den pjuskede ting dukker op.

Hele sit liv har gamle grævling været kaptajn på et skib, der sejlede på alle verdens have. Nu er den gamle grævling blevet for gammel og lidt bange for eventyr, og han lever et stille liv alene på en ø langt ude i havet omgivet af sine minder fra eventyrlige rejser. Og hver dag fører han logbog, hvori han noterer, alt hvad der foregår og tegner alt, han ser hver dag. Hans skib S/Y Lilly ligger fortøjet ved broen, forladt. Hver eneste dag gør han de samme ting. Samler skrald, passer sin lille have, tjekker postkassen og reder sit fine grå hår.

En dag skyller en mærkelig pjusket ting op på hans strand, og den ligner ikke noget, der hører hjemme i havet. Gamle grævling tager den pjuskede ting med hjem for at tørre foran kaminen. Om morgenen er den lille pjuskede, som viser sig at være et egern, tør og frisk og har lavet en masse postyr i alle hans fine ting. Et uvejr dukker pludseligt op, og de to løber ned til stranden og ser at S/Y Lilly er på vej til havs. Gamle grævling griber i fortøjningstovet, men han bliver trukket med ud sammen med det lille egern. Og nu starter et nyt eventyr.

Svenske Cecilia Heikkilä er både forfatter og illustrator på ’Grævlings rejse’. Det er er en magisk debut om venskab, længsel og eventyrlyst. Den fortæller os, at intet er for sent, vi skal gribe muligheden for alle eventyr, der kommer forbi og at intet et uforanderligt.

Til sine skønne billeder finder hun inspiration i illustrationer af bla. Beatrix Potter, Tove Jansson, Hayao Miyazaki og sin hund Mochi. Hendes store kærlighed til dyr skinner på fineste vis igennem illustrationerne og skaber en egen fortælling. Hendes stil er helt unik, og de smukke former og farver i douche er medskabere til magien i fortællingen.

En smuk højtlæsningsbog fra ca. 3 år med en masse at kigge på.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
978-87-406-5619-0
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer