Bog

Tre

Af (
2023
)

Anmeldelse

Tre

10 okt.23

Stærkt portræt af en sammentømret gruppe fra barndommens symbiotiske samvær til voksenlivets desperate søgen efter nærhed. 

Hovedpersonerne i ’Tre’ er Nina, Étienne og Adrien, som læseren følger fra deres skoletid og videre ind i voksenlivet. I folkeskolen i 1987 placeres de tilfældigt ved siden af hinanden, da deres efternavne alle begynder med B, og et ubrydeligt venskab dannes.

Adrien vokser op med sin mor, Étienne hos sine forældre med sin lillesøster og Nina hos sin morfar, som er postbud. De mange breve, som han hver dag bringer rundt i sin taske, får en enorm betydning for Nina. 

I nutiden er Étienne blevet politibetjent, Adrien er en anonym, men særdeles anerkendt forfatter, mens Nina gemmer sig på et dyreinternat efter et ægteskab med en både rig og smuk mand, som viste sig at være både egoistisk og sexistisk. De tre venner søger som voksne sammen for at finde ud af, om barndommens magi kan bære.

Der går ikke længe, før man får en thriller-lignende fornemmelse, fordi forfatteren opbygger en spænding mellem karaktererne, som både foregår i romanens spor i 1987, 2017 og i nutiden. I 1987’erne er Nina, Étienne og Adrien fuldstændig uadskillelige, men i 2017 taler de ikke sammen længere efter fundet af en bil med liget af en ung kvinde. 

Romanen handler om identitet og særligt seksuelitet, kærlighed og misforståelser. Valérie Perrin skriver rørende og subtilt og fanger atmosfæren i den mindre by og sætter fokus på  komplekse socialrealistiske problemstillinger i sin spændende thriller. Karaktererne er veltegnede og udarbejdet med stor empati, hvilke styrker oplevelsen af omsorg og forståelsen af tid, som begge er centrale temaer i romanen.

Bogdetaljer

Forlag
Alpha
Oversætter
Helena Fjelstrup Brennum
Faustnummer
136296701
ISBN
9788772391045
Antal sider
670

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer