Bog

Stikker

Af (
2003
)

Anmeldelse

Stikker af Steen Langstrup

21 jul.03

Krigen er i sin sidste fase, og modstandsgruppen BB er klar på endnu et slag mod tyskerne. Men under en aktion går det galt - hvem er stikkeren i blandt dem?

"Så er det nu! hvisker han og skubber forsigtigt porten op. Han når lige at opfatte, at noget er helt forkert, så tændes en stor projektør med et smæld, og han står lammet i det skarpe lys som en hjort foran en lastbil.

Råb på tysk. Maskingeværssalver. Hatten flyver af, det rykker i frakken. Kugler hvæser gennem luften tæt på hans ansigt. Han kan mærke vindpustet fra dem. Om lidt er han død, han ved det. Men han er frosset fast i lyset fra projektøren."

Steen Langstrups nyeste roman foregår i Danmark under krigen, nærmere bestemt 1944. Modstandsgruppen BB har planlagt en aktion mod et autoværksted, men da de slår til, venter Gestapo allerede på dem. De er blevet stukket. Det lykkes for dem alle at slippe væk, og nu må gruppen så prøve at finde stikkeren, som kun kan være én af dem selv.

Under forsøget på at finde stikkeren får gruppen en ny mand ind, den kun 16-årige Poul Erik. Han vidste også besked om aktionen mod autoværkstedet, så for at afprøve hans loyalitet sætter gruppen en fælde op. Men det går slet ikke efter planen, og snart er gruppen splittet i mere end en forstand.

'Stikker' er en elementær spændende historie uden de dybe psykologiske portrætter. Steen Langstrup har et rapt og hurtigt sprog og fortæller næsten filmisk sin historie. Det er underholdende og letlæst, uden at være ligegyldigt. En spændende roman som med fordel kan læses under ferien.

'Stikker' er blevet nomineret som den danske kandidat til Glasnøglen, der uddeles af Det Skandinaviske Kriminalselskab for 'forudgående års bedste nordiske krimi' og vælges mellem en kandidat for hvert af de fem lande.

Bogdetaljer

Forlag
2 Feet Entertainment
Faustnummer
24453138
ISBN
9788779940000
Antal sider
184

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer