Bog

Panzer

Af (
2006
)

Anmeldelse

Panzer af Steen Langstrup

10 apr.06
AfJette S. F. Holst
Skribent

Sabotagegruppen BB er tilbage. Krigen nærmer sig sin afslutning, og lyssky aftaler forhandles overalt. Endnu en spændende besættelsesthriller fra Steen Langstrup.

For et par år siden udgav Steen Langstrup besættelsesromanen "Stikker", fortællingen om sabotagegruppen BB, der blev infiltreret af en stikker. Nu kommer en opfølgning på den historie. Man kan sagtens læse "Panzer" uden at have læst "Stikker", men hvorfor dog snyde sig selv for en god roman?

I "Panzer" fortsætter historien om sabotagegruppen BB. Den korrupte betjent Jens er blevet leder, og historien starter med en aktion mod Hotel Tusindfryd, som huser Gestapo. Det lykkes at brænde Gestapos arkiv ned, men en af modstandsfolkene slipper ikke væk, og nu har tyskerne chancen for at torturere sandheden ud af ham.

Samtidig med at tyskerne jager gruppen, har de også indbyrdes magtkampe. Og der er flere intriger i romanen. Kommunisterne forsøger at skaffe våben til det endelige opgør, Jens får færten af et mystisk møde mellem nazister og modstandsfolk, og hvorfor er det egentlig så vigtigt for Jens at ramme Gestapos arkiv for sabotagebekæmpelse?

Steen Langstrup fortsætter sit stykke danmarkshistorie i samme forrygende tempo som i 1’eren. Der er smæk for skillingen, når Langstrup skriver. Historien er nærmest filmisk fortalt, og de korte, kontante sætninger flyder af sted, så læseren hele tiden må have næste kapitel med.

"Panzer" er en omfattende historie, som sagtens kunne have været uddybet mere, men Langstrup er en effektiv forfatter, der ikke bruger en masse plads på dybe personskildringer. Her er det handlingen, der er i centrum – og det gør han suverænt. 

"Cellen er fuld af lyde. Lyde John ikke har lyst til at høre. En mand, der græder et par celler væk. Skridt ude på gangen. Banken på væggen. Stemmer. Skrig. Smækken med tunge døre. John sidder på sengen og stirrer ind i væggen. Nogen har skrevet beskeder på væggene. Han magter ikke at læse, hvad de har skrevet. Ordene flyder sammen. Han er øm efter de mange slag med kosteskaftet fra midt på ryggen og helt ned på fodsålerne…".

2Feet Entertainment, 2006. 192 sider. Kr. 268,-

Læs andre anbefalinger af Jette S. F. Holst

Bogdetaljer

Forlag
2 Feet Entertainment
Faustnummer
26102057
ISBN
9788779940505
Antal sider
192

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser