Bog

Måne måne

Af (
2004
)

Anmeldelse

Måne måne af Steen Langstrup

16 nov.04
AfJette S. F. Holst
Skribent

Et ubehageligt videobånd ender foran Ellas dør, og et besøg hos det franske politi fører ikke noget med sig.

De mærkelige begivenheder accelererer, og snart er Ella ude, hvor hun ikke kan bunde.

Ella arbejder som scripter i Paris. En scripter er den, der under filmoptagelser sørger for, at skuespillerne har det samme tøj på og står de samme steder under optagelserne. Det er et job, hun er usædvanlig god til, og da romanen starter, skal hun til at arbejde med en Luc Besson film, som bl.a. Brad Pitt spiller med i.

Samtidig får hun besked om, at hendes far ligger for døden hjemme i Danmark, men Ella har ikke lyst til at tage hjem. Det er tydeligt, at der er noget galt i familien, men hvad det er, holder Langstrup godt skjult til sidste side. Vi hører om den forsvundne bror Jonathan, om Ellas problemer med tvillingesøsteren Pia, og i flashbacks hører vi anekdoter fra et familieliv, der på overfladen ser godt ud, men som gemmer hemmeligheder bag facaden.

Så Ella tager ikke hjem. I stedet møder hun Marcel i Paris, og snart er hun involveret i de mærkeligste begivenheder. Marcel udfordrer Ella til at overskride samtlige grænser, og til sidst er det svært at vide, hvad der sker og ikke sker.

Jeg ser altid med forventning frem til en ny udgivelse af Steen Langstrup, og heller ikke denne gang blev jeg skuffet. ”Måne Måne” viser helt nye sider af forfatterskabet. Fra at skrive gedigne spændingsromaner har Steen Langstrup bevæget sig over i en helt ny genre og viser nye sider af sit talent. Han tegner et flot og vellykket portræt af Ella, og han tager emner som børneporno, prostitution m.m. op.

Samtidig er skrivestilen stadig den flotte lige-ud-ad-landevejen, som giver nærmest filmiske billeder i læserens hoved. Langstrup fortæller levende og vedkommende, og så kan han midt i alt det alvorlige smide humor lige i hovedet af læseren. Man bliver bombarderet, men på en god måde.

Som sagt ligner ”Måne Måne” ikke noget af det, Steen Langstrup tidligere har skrevet. Langstrup viser tydeligt, at han mestrer meget mere end den mere simple spændingsroman. ”Måne Måne” er noget for sig selv, men vigtigst af alt er det en rigtig god historie, som jeg kun kan anbefale.

2 Feet Entertainment, 2004. 420 sider. Kr 348,-
Læs også anbefalingen af Fra ryggen
og anbefalingen af Stikker
Læs mere om Steen Langstrup

Bogdetaljer

Forlag
2 Feet Entertainment
Faustnummer
25422872
ISBN
9788779940215
Antal sider
420

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser