Bog

Hjælp, jeg vil skrive en bestseller

Af (
2008
)

Anmeldelse

Hjælp, jeg vil skrive en bestseller af Steen Langstrup

21 apr.08

Danmarks svar på Stephen King overrasker med en såkaldt reality-doku-soap-roman, som er et meget personligt og humoristisk forsøg på at kortlægge den danske bog og forlagsverden.

Som man nok kan fornemme af ovenstående abstrakt er der her ikke tale om en decideret normal roman, og et egentlig handlingsreferat vil derfor ikke være formålstjenligt.

Selvom bogen indimellem giver et ganske godt billede af forfatteren og hans baggrund, er det heller ikke tale om en biografi. Nogen fagbog i kunsten at lære at skrive eller at blive forfatter er det heller ikke, og selvom der undervejs leveres ganske overbevisende beskrivelser af bogens situation og forlagsverdenen, er der heller ikke tale om en egentlig litteraturhistorie eller rapport om bogens tilstand i dag.

Og sådan kunne man blive ved med at skrive om, hvad denne bog ikke er.

Men hvad er bogen så: Først og fremmest en særdeles underholdende og velskrevet skildring af Steen Langstrups hidtidige liv og forfatterskab og hans forhold til den etablerede forlagsverden og anmelderne, et forhold som bl.a. har fået ham til at oprette sit eget forlag.

I sit forsøg på at få besvaret sit spørgsmål om, hvordan man skriver en bestseller, refererer Steen Langstrup til en lang række artikler, samtaler og mailkorrespondancer med "bogfolk", anmeldere og bibliotekarer, og konklusionen bliver ikke overraskende, at "femi-krimien" kunne være et godt bud.

"Kvinder der elsker børn" kunne være en passende titel, og næsten som en bog i bogen præsenteres man så for de to første planlagte kapitler. Og det gør Steen Langstrup i en stil, der sagtens kunne være blevet til noget Camilla Läckberg-lignende noget.

Dette er naturligvis ikke hans ærinde - i og med at hans hovedpointe faktisk er, at forfattere skal skrive med hjertet og ikke efter pengepungen, men for mig er der ingen tvivl om, at han sagtens kunne have gjort det, og det er jo i sig selv ganske tankevækkende.

Nogen bestseller bliver nærværende bog naturligvis ikke, men den er både underholdende og morsom, og de mennesker, der falder over bogen, vil helt sikkert få noget at tænke over.

Faktisk burde bogen være pligtlæsning for alle der holder af bøger.

2 Feet Entertainment, 2008. 536 sider

Bogdetaljer

Forlag
2 Feet Entertainment
Faustnummer
27188370
ISBN
9788779940116
Antal sider
536

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer