Bog

Tabu

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tabu af Steen Langstrup

18 sep.19
AfPia Bechmann
Skribent

Familieferien på en tropisk ferieø bliver forvandlet til et mareridt, da et mord flænser idyllen, og fortiede hemmeligheder mylder op til overfladen. 

Klavs og Jeanette har planlagt en hyggelig juleferie for deres søn, datter og hendes nye kæreste på deres private ø i Caribien. Ferien går dog langt fra som planlagt. Familieidyllen knirker, og da en voldsom storm rammer øen, bliver paradiset med ét forvandlet til et skingrende mareridt. Stemningen af uhygge sniger sig langsomt ind i portrættet af familien, og man aner konturerne af noget rædselsfuldt, der gemmer sig bag den polerede facade.

"Her lades alt håb ude" fra Dantes ’Den guddommelige Komedie’ virker som en passende djævelsk indskrift til Steen Langstrups urovækkende storytelling, der skræmmer og gyser til stor fryd for denne læser.

Forestil dig at være på en isoleret ø med begrænsede kommunikationsmuligheder og en ødelæggende tropisk storm på vej. Bare det er uhyggeligt, ikke? I ’Tabu’ går Langstrup skridtet videre og lader en fremmed invadere familieidyllen med fatale følger. Bid for bid piller forfatteren løgnene fra hinanden til kun den bitre sandhed om begær, mistillid og bedrag står tilbage. Men hvor langt er man egentlig villig til at gå som familie? En familie hvor sandheden er tabubelagt og bliver fejet ind under gulvtæppet som beskidte hemmeligheder?

’Tabu’ er en branduhyggelig og voldsomt nervepirrende thriller, hvor mennesker, der ellers burde kende hinanden rigtig godt, bliver spillet ud mod hinanden og langsomt forvandler virkeligheden til et skræmmende psykologisk spil.

Steen Langstrup har som altid et solidt greb på de psykologiske og æstetiske virkemidler, der gennemsyrer mange af hans romaner med skræmmende realisme og en mørk hollywoodsk filmstemning, der burde skræmme de fleste fra at tage smutvejen hjem gennem mørke gyder.

Bogdetaljer

Forlag
2 Feet Entertainment
Faustnummer
46828097
ISBN
9788779941649
Antal sider
277

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser