Bog

Pyromania

Af (
1996
)

Anmeldelse

Pyromania af Steen Langstrup

03 feb.09
AfJette Holst
Skribent

"Pyromania" udkom første gang i 1996, og jeg kan huske, at jeg læste den og tænkte "fed historie". Nu har Steen Langstrup genudgivet den på eget forlag, og jeg benyttede lejligheden til at læse den igen. Det sjove var, at jeg simpelthen ikke kunne huske slutningen! Jeg gættede som en sindssyg hele bogen igennem, men fandt først frem til pyromanen på næsten sidste side. Og det er jo fedt.

Kort fortalt handler "Pyromania" om 7 venner, som oplever en masse påsatte brænde. I første omgang går det ud over et ubeboet hus ved siden af en bygning, hvor de alle er til housewarming. Senere bliver det en lejlighed, og så det nye in-sted Heaven hvor alle 7 også er til stede. Nu står spørgsmålet så i gruppen - er det en af dem, som er pyromanen?

Selvom det var en ung Steen Langstrup som skrev "Pyromania", så beherskede han også dengang både sprog og plot. Pyromanens identitet holdes skjult til sidste side, og som læser er man bare tvunget til at læse næste side og næste side og næste side med.

Det er spændende, og det er underholdende, og jeg håber, at nogen opdager, hvilken oplagt fed film der kunne komme ud af denne her roman. For bag mine øjne kører i hvert fald et flammehav, når jeg læser den.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
21465569
ISBN
9788779941564
Antal sider
271

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser