Bog

Skinsygens tid

Af (
2019
)

Anmeldelse

Skinsygens tid af James Lee Burke

30 okt.19

Stærk udviklingsroman giver et godt billede af de amerikanske sydstater lige efter Anden Verdenskrig. Burke kan skrive en vis legemesdel ud af bukserne.

Romanen foregår i begyndelsen af 1950’erne i Houston, Texas. 17-årige Aaron Holland Broussard gør ikke meget væsen af sig, men træder pludselig i karakter og scorer dermed skolens flotteste pige, Valerie Epstein, men får ved samme lejlighed de virkelig grimme fyre og mafiaen på nakken.

Historien er erindret tilbage af den nu 77-årige Aaron. Uden at vide det, lægger han sig ud med en af byens spidsers søn, og han har mange lede medløbere, der er parate til at gøre livet surt for Aaron og Valerie. Samtidig gennemlever han sit livs første og altomsiggribende kærlighed, så hans liv udspilles mellem drøm og mareridt. Desuden sættes hans forhold til den eneste ven på en hård prøve, da denne vælger den farlige tilværelse som narkosmugler. Aarons far er en pacifistisk krigsveteran, der sætter en høj moralsk standard, som Aaron midt i kaos prøver at leve op til. Han finder helt nye sider af sig selv og modnes hastigt det hektiske år.

Burke plejer at skrive barske krimier – blandt andet en snes om Dave Robicheaux, men er denne gang ude med en meget stærk udviklingsroman, der samtidig giver et meget sanset og virkelighedstro billede af de amerikanske sydstater lige efter Anden Verdenskrig.

Det er en meget stærk og spændende læseoplevelse, som man – hvis man er heldig at have tiden – trods tykkelsen let kan sluge i en lang mundfuld! Det er selvfølgelig Valerie, der pryder omslaget, og selv om hun ser lidt 50-er-vampet ud, er hun alligevel et dejligt bekendtskab. Fuld valuta for pengene!

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Oversætter
Ole Lindegård Henriksen
ISBN
9788770706667

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer