Bog

Pegasus i frit fald

Af (
2008
)

Anmeldelse

Pegasus i frit fald af James Lee Burke

11 feb.08

Burke hudfletter i sit nye Robicheaux-opus igen det amerikanske samfund, resultatet er gedigen spænding og litterær kvalitet.

Forfatteren (f.1936) nærmer sig efterhånden nr. 20 i rækken af kriminalromaner med Robicheaux, en moderne amerikansk krønike om vold og kærlighed, fattigdom og grådighed, hvor den tørlagte alkoholiker på sin egen måde forsøger at bringe nationens og naturens tilstand i balance.

Dave Robicheaux bliver indhentet af fortiden, da Trish Klein dukker op. En menneskealder tidligere var han vidne til, at vennen og soldaterkammeraten Dallas Klein blev likvideret på åben gade. Mordet plager ham stadig, men han var på daværende tidspunkt dybt alkoholiseret og kunne derfor ikke gribe ind og hjælpe sin ven. Datteren har tilsyneladende fået kendskab til faderens mulige morder eller mordere og Dave er sikker på, at hun planlægger hævn.

Den aldrende gangster Whitey Bruxal, der vistnok var ansvarlig for Dallas Kleins død, er ikke sådan at bide skeer med, så Dave Robicheaux må sætte alle kræfter ind på at sørge for, at Trish Klein ikke skal ende som faderen.
Alt dette og mere sker, mens den faretruende orkan Katrina puster sig op ude i den mexicanske golf med død og ødelæggelse til følge….

I "Pegasus i frit fald" samler James Lee Burke, som ofte i sine romaner, de forskellige plots og handlingsforløb effektivt og dramatisk. Burke evner som få at beskrive en mørk og voldelig verden på næsten poetisk vis, hvilket gør hans kriminalromaner så populære og læseværdige.

Oversat af Arne Herløv Petersen. Hovedland, 2008. 399 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
27068073
ISBN
9788770700092
Antal sider
399

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer