Bog

Sidste sporvogn til Elysian Fields

Af (
2005
)

Anmeldelse

Sidste sporvogn til Elysian Fields af James Lee Burke

21 nov.05
Skribent

James Lee Burkes seneste bog om Dave Robicheaux er en stemningsfuld krimi med en fin beskrivelse af det våde, efterårsagtige Louisiana.

Denne bog er 13. bind i serien om politimanden Dave Robicheaux. Den foregår i Louisiana og New Orleans, der er blevet sørgerligt aktuel med orkanen Katrina.

Jeg synes, at Burke leverer en flot miljøbeskrivelse af denne del af USA, med den gamle sydstatskultur med klasseforskellene, forholdet mellem sorte og hvide, fattigdommen, jazz/bluesmusikken, de dystre stemninger.

Serien handler om jeg-fortælleren Dave Robicheaux, der nu er på en retrætepost som kriminalbetjent på Iberia Kommunes Sherifkontor. Han er en nu tørlagt alkoholiker og Vietnam-veteran. Hans kone døde sidste år, så han er nede på grund af det. Han er desillusioneret og fyldt med livslede - "Jeg klarede mig ikke så godt, når det var lørdag eftermiddag. Faktisk klarede jeg mig ikke så godt nogen eftermiddag." Men samtidig har han en stærk samvittighed og retfærdighedssans, der driver ham.

Selve krimiintrigen er indviklet med mange handlingstråde, der griber ind i hinanden. Blandt andet undersøger han, hvad der skete med den sorte bluesmusiker Junior Crupup, der kom i fængsel, fordi han blev taget i at gå i seng med en hvid mands kone - og siden forsvandt i fængslet. Det er en gribende historie om en umenneskelig og grusom behandling af en sort mand.

Titlen på bogen referer til "Omstigning til Paradis", der var den sidste sporvogn, der stadig kørte til Elysian Fields.
Robicheaux opklarer sagerne, men ender med at blive suspenderet. Så det er spændende, om og hvordan serien fortsætter. Jeg er ny læser til denne serie, så jeg har da tænkt mig at læse nogle af tidligere bøger.

Oversat af Arne Herløv Petersen. Hovedland, 2005. 366 sider. Kr. 268.-

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Oversætter
Arne Herløv Petersen
Faustnummer
25803671
ISBN
9788777397288
Antal sider
366

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer