Bog

Blues fra bliktagene

Af (
2009
)

Anmeldelse

Blues fra bliktagene af James Lee Burke

26 jan.09

Veldrejet politisk krimi fra James Lee Burke’s hånd.
 
"Blues fra bliktagene" begynder hvor Burke’s sidste krimi "Pegasus i frit fald" slap. Orkanen Katrina har efterladt staten Louisiana - og i særlig grad storbyen New Orleans i ruiner.

Dave Robicheaux overflyttes fra New Iberia til det rene ragnarok i New Orleans, hvor han  skal hjælpe med at rydde op og stoppe plyndringer. Eftersøgningen af nogle hærdede kriminelle, mistænkt for voldtægt og indbrud, hos en lokal gangster, giver vor helt uventede kvaler, idet to af de eftersøgte bliver fundet skudt. Flere har haft motiv til nedskydningen, og han søger hjælp hos sin evige skytsengel og bonkammerat, Clete Purcel.

James Lee Burkes vrede over den manglende politiske hjælpeindsats i området står tydeligt at læse mellem linjerne, alligevel forfalder forfatteren ikke til en politisk dagsorden, men leverer varen i form af sin sædvanlige blanding af lyrisk sprogbrug og barske volds- og selvtægtsscener, alt sammen limet sammen af de meget sympatiske hoved- og bipersoner, som Burke befolker sine kriminalromaner med.

"Blues fra bliktagene" viser endnu engang, at James Lee Burke er værd at læse, og at Dave Robicheaux, som en anden Captain America, igen forsøger at lappe nationens sår. Jeg venter med glæde på næste udspil fra James Lee Burke.
 

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Oversætter
Arne Herløv Petersen
Faustnummer
27556817
ISBN
9788770701099
Antal sider
410

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer