Bog

Lyset i havet

Af (
2012
)

Anmeldelse

Lyset i havet af M. L. Stedman

23 jul.12

Fremragende australsk debutroman med natur- og personbeskrivelser så skarpe at man føler sig som en del af historien.

Den pligtopfyldende krigsveteran Tom møder den livsglade Isabel. De gifter sig og bliver herefter fyrmesterpar på øen Janus ved den Vestaustralske kyst. Som de eneste beboere på øen lever de meget isoleret med forsyninger hver tredje måned og landlov til fastlandet hvert andet år

Parret ønsker sig brændende et barn, og efter tre aborter er Isabel på depressionens rand. Men så en dag strander en robåd på øen med en død mand og et grædende spædbarn. Isabel overtaler Tom til ikke at føre strandingen i logbogen eller melde det til fastlandet, og de tager barnet til sig som deres eget.

Ved næste landlov bliver datteren døbt Lucy, og her konfronteres Isabel og Tom med historien bag strandingen. Den nedtrykte biologiske mor bor i Isabels fødeby og morfaren til barnet har udsat en dusør til den, der kan opklare mysteriet om de to forsvundne personer. Kan Isabel og Tom holde sandheden skjult og leve et lykkeligt liv med den viden? Og kan de holde sig ude af dusørjægernes klør?

Forholdet mellem Isabel og Tom kommer på en hård prøve i bogen. Beskrivelsen her er så levende, at man har lyst til at blande sig og få dem til at tale ordentlig sammen.

’Lyset i havet’ er fantastisk, skrevet i et levende og flydende sprog. Handlingen er utroligt godt skruet sammen, og man kan næsten ikke lægge bogen fra sig, inden man kender Isabel og Tom skæbne.

Stedman er født og opvokset i det vestlige Australien, og hun øser af sin viden om landskabet.

Anbefales til læsere af bl.a. Kate Morton, Marcia Willett og Lesley Pearse.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Poul Henrik Westh
Faustnummer
29408416
Graphic
Danni Riddertoft, riddertoft.com
ISBN
9788792550989
Antal sider
331

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer