Bog

Isslag

Af (
2009
)

Anmeldelse

Isslag af Rick Moody

12 okt.09

Barsk og nærgående portræt af et bedrestillet forstadsmiljø i 1970’ernes USA.

Året er 1973. USA og præsident Nixon har problemer i Watergate og Vietnam.

I den lille by New Canaan i staten Connecticut slås de to familier Hood og Williams dog med helt andre problemer.

Rick Moody bruger i ’Isslag’ den ærkeamerikanske helligdag Thanksgiving som ramme for historien.  Den fortælles på skift af forskellige medlemmer af de to familier. Her oprulles i en lind strøm prekære emner som utroskab, butikstyveri, seksuelle eksperimenter, alkoholisme og stofmisbrug. Familierne er på kryds og tværs viklet ind i hinandens problemer og følelser. Forældrenes manglende tilstedeværelse og interesse for deres børns liv bliver tydelig.

Uskylden er væk og de typiske amerikanske moralske pejlemærker er forsvundet. Hippiernes livsstil pakket ind i et borgerligt middelklasseliv viser hurtigt ridserne i lakken. Børnene kopierer i stor stil forældrenes fejltagelser og kulminationen kommer i form af et voldsomt vejrskifte med kraftigt isslag, som medfører fatale følger for begge familier.

Rick Moody har med sin danske debut ’Isslag’ skrevet en nærmest terapeutisk roman om en generations forkvaklede livsindhold og livsindstillinger. En bedre introduktion til et forfatterskab fås ikke.

Romanen var i øvrigt basis for den fremragende Ang Lee filmatisering 'The ice storm' (1997)

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Steen Fiil
Faustnummer
27911455
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779556393
Antal sider
271

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer