Bog

Hvid

Af (
2021
)

Anmeldelse

Hvid af Silje Hansen Flemmen og Jannicke Hansen

25 jan.21

Fin og tankevækkende billedbog om ikke at være bange for det nye og anderledes.

Man skal ikke være bange for det nye og anderledes. Det kan vise sig, at det nye og ukendte kan indeholde de mest fantastiske oplevelser, hvis man altså tør gribe chancen. Det kan betyde, at det, man kender godt, forandrer sig. Men hvad nu, hvis det er til det bedre?

Sky og Skar lever et liv, hvor alt udføres på nøjagtigt samme måde hver eneste dag. De bor i deres iglo ude i skoven, og hver morgen blæser Skar i sin fløjte, så Sky kommer løbende, lidt for sent hver dag. De laver de samme ritualer om morgenen og går derefter på arbejde, hvor de også udfører de samme opgaver. Begge er eksperter i at sortere hvide ting, der skal puttes i det store anlæg: dimser, cirkler, trekanter og firkanter i forskellige størrelser. Hvis ikke dimsen har det rigtige format, puttes den i ”duer-ikke-kassen”. En dag ser de noget, de aldrig har set før, en ting, som hverken er kantet eller rund, men værst er: DEN ER IKKE HVID! Den er derimod fuld af farver og har alle mulige former. Rædselsslagne løber de væk og håber, at dette mærkelige fænomen forsvinder igen. Men nu ser verden pludselig helt anderledes ud med alle disse nye farver midt i det velkendte hvide, og de føler en sær uro. Kan man blot ignorere noget, der forandrer så meget, og vil man i virkeligheden det?

’Hvid’ er en skøn debut af de to norske søstre Silje Hansen Flemmen og Jannicke Hansen. En fortælling om at bryde vaner, selvom det gør en bange. Bogen er tankevækkende og kan tolkes på mange måder, og samtidig er den også meget fint illustreret. De første sider i bogen, hvor Sky og Skar lever en ret trist, men også lidt komisk, tilværelse, er holdt i gråhvide farver, indtil den formløse farveeksplosion dukker op. Men så ser verden med ét langt mere spændende ud, og det viser desuden, at for at kunne se klart, er man nødt til at kunne se alle nuancerne.

Teksten indeholder hverdagens genkendelighed, krydret med sjove ordspil, og illustrationerne, der blandt andet er tegnet med farveblyanter, tilfører dramatik og humor. En spændende billedbog, der kan læses højt fra børnene er ganske små.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
ISBN
978-87-7151-638-8
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer