Bog

Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse af Tina Østergaard Filsø

10 nov.19

En eventyrlig rejse i en stor flyvende hatteballon gennem en magisk verden med hekse, troldmænd, trolde og drager. Og frem for alt mågen Rufus, Hr. Hats bedste ven.

Opfinderen Hr. Hattenheimer hedder i virkeligheden Maximillian Alexander von Hattenheimer, men det kan ingen huske, så alle kalder ham Hr. Hat. Det er hvad beboerne i Hattelille kalder ham. Og da han altid går med en høj sort hat, passer det meget godt. En dag flyver hans høje hat væk og da han løber efter den, finder han en forældreløs mågeunge, som han kalder Rufus. Og Rufus bliver hans bedste ven, som han snakker med, hver gang han får en idé til en ny opfindelse.

En dag flyver Rufus afsted med den høje hat ovenpå, og Hr. Hat får en idé. Han vil bygge en hatteballon. Sammen flyver de to venner afsted i hatteballonen, men bedst som de vil vende hjem, får vinden fat i ballonen, og de kan ikke styre den. Undervejs på den vilde tur i stormen møder de Cornelius Langskæg, heksen Kiselda og hendes bror Xander, der er blevet forvandlet til en trold, de redder prins Peter fra at drukne og møder den lille drage Lilletak.

'Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse' er et skønt eventyr med de helt rigtige eventyrelementer og både trolde, hekse og drager. En stor bog på tykt papir, der er gennemillustreret med farvestrålende billeder i en fin og humoristisk stil med en masse detaljer. Det er en pragtfuld bog, hvor der sker rigtig mange ting, og hvor man møder flere forskellige elementer, samtidig med at illustrationernes detaljer og flotte farver næsten tager pusten fra en. Bogen kan fungere som en form for overgang fra billedbøger til højtlæsning.

Det er Tina Østergaard Filsøs debut, både som forfatter og illustrator. Og det er en virkeligt flot debut, der lægger sig et sted mellem en gængs højtlæsningsbog og en billedbog. Oplagt til højtlæsning fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Faustnummer
46710533
ISBN
9788771713435
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer