Bog

Hittebarnet

Af (
2023
)

Anmeldelse

Hittebarnet

10 maj.23

Atmosfærisk roman om mødre og døtre, magt og kærlighed i 1700-tallets London.

I London ser rejesælgeren Bess Bright sig nødsaget til at opgive sin lille datter, som er frugten af en enkelt nat med en fremmed. Bess afleverer datteren, som hun kalder Clara, på The Foundling, en institution som kan tage sig af barnet, og hvor Bess mod betaling har mulighed for at hente hende igen. Bess bor med sin far Abe og har en bror Ned, der har sin egen familie, som han ikke kan tage sig af, fordi han drikker.

Da Bess endelig efter 6 år har sparet penge sammen, så hun kan hente sin datter hjem, erfarer hun, at Clara allerede er blevet hentet. Dybt chokeret beslutter hun sig for at finde sin datter. På samme tid bor enken Alexandra Callard med sine tjenestefolk samt sin lille datter Charlotte i udkanten af London. Hun forlader kun sit hus for at gå i kirke om søndagen, og Charlotte holdes altid inden døre. Hendes gode ven og læge dr. Mead overtaler Alexandra til at hyre en barneplejerske til Charlotte, og selvom hun tøver med at byde et fremmed menneske ind i sit hjem, ender det alligevel med at Bess flytter ind i hos lille familie for at tage sig af Charlotte. Men begge kvinder gemmer på hemmeligheder så store, at de på det nærmeste ikke kan være i huset. Efterhånden som stemningen langsomt fortættes, bliver det sværere og sværere ikke at røbe sig selv.

'Hittebarnet' er en velfortalt historie, der på indlevende vis formidler stemningen, der knyttede sig til London med både lugte og lyde, og som beskriver tidens mange uretfærdigheder. Bogen føles autentisk, særligt i beskrivelserne af kontrasterne mellem Bess og Alexandra, der er så store, at de er svære at overkomme. Fortællingen er ikke sentimental, men har alligevel en feel good-vibe, idet den handler om, at penge ikke kan købe lykke. Romanen er troværdigt vævet ind i historiske rammer, og læsere af kærlighedsromaner og historisk fiktion vil elske ’Hittebarnet’.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Tom Carstensen
Faustnummer
135673684
ISBN
9788775780334
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer