Bog

Fugleflugten

Af (
2022
)

Anmeldelse

Fugleflugten

05 jul.22

Peggy Nilles smukke myldrebog husker os på at passe godt på naturen, hvis vi stadig ønsker at nyde den.

I 'Fugleflugten' kan børnene tælle kolibrier, smørblomster, figner, bier, hvepse og møl. Biæderen kigger forgæves efter føde, da den nemt kan spise 250 bier om dagen, men den kun kan tælle fem bier, fire humlebier, fem hvepse og fem møl!

En anden biæder fortæller om et sted med masser af vilde blomster og insekter. Biæderne og de kolibrierne skynder sig ud for at finde dette magiske sted. Vandrefalkene, spætterne og isfuglene vil også med. Selv de lyserøde flamingoer som lever af alger og krebsdyr, der giver dem deres fine farve, vil med. For flamingoernes fødeemner er pressede af overfiskeri. De smukke traner og farvestrålende paradisfugle følger også den store blandede flok af fugle, men også flere andre fugle som mennesker jager pga. deres fjer. Hvad mon der sker, når den store fugleflok når frem?

Peggy Nilles myldretællebøger er vidunderligt smukke, og ’Fugleflugten’ er ingen undtagelse. Jeg tror endda, at jeg vil gå så langt som til at sige, at dette er hendes fineste bog til dato. Peggy Nilles fokus på manglen af insekter er så fint sat ind som drivkraft for fuglenes flugt og dermed omdrejningspunkt for bogen, uden at man er ved at få klimaet galt i halsen. Måske fordi det er rigtig godt tænkt, og måske fordi de fantastiske detaljer og farver, som man suger ind, mens man tæller, gør at man sagtens kan håndtere endnu en bog, der fokuserer på klimaet. 

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Faustnummer
62523816
ISBN
9788775660940
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer