Bog

Et år på slottet

Af (
2022
)

Anmeldelse

Et år på slottet

21 jun.22

Følg med i årets gang på kong Bolebor og Dronning Drogomiras slot, hvor der sker mange sjove og mystiske ting.

Der er livlig aktivitet og mange små historier og detaljer gemt i denne originale findebog, som udspiller sig på et middelalderligt slot hen over et år. Følg med i slottets mange beboere og magiske væseners hverdag og vær med, når det trækker op til konflikt, da det gyldne æble bliver væk. Det er ikke den letteste findebog at kaste sig over, og den kræver lidt koncentration, men fanges man ind af den eventyrlige stemning, så byder bogen på flere timers spændende underholdning.

Kong Bolebor og dronning Drogomira bor på et fantastisk slot befolket af kongelige slægtninge, livvagter og tjenestefolk. Slottet hjemsøges af det usynlige spøgelse, en drage bliver udklækket i kælderen, de små gnomer laver løjer og ude i skoven bor heksen Mira og katten Milka. Flere uheldige sammentræf fører til, at kong Grimslavs elskede gyldne æble bliver væk, og han anklager uretmæssigt kong Bolebor for at have en finger med i spillet. Derfor belejrer Grimslav slottet og starter en krig. Heldigvis finder kong Bolebors gartner Vratislaus på råd, og det ender lykkeligt for alle parter, da december oprinder.

'Et år på slottet' har en stemningsfuld og flot billedside, hvor handlingen udspiller og udvikler sig gennem billederne gennem årets 12 måneder. Det samme motiv af slottet går igen, mens det varierer hvilke rum og miljøer i og omkring slottet man kan se fra måned til måned ligesom det skifter mellem nat og dag.

Det er et stort persongalleri med fremmedklingende navne, og det vrimler med detaljer og små sidehistorier. For overskuelighedens skyld kan det anbefales at starte med kun at koncentrere sig om historien med de to kongers konflikt og det gyldne æble. Herefter er det så bare at følge i hælene på nogle af de andre personer. En oversigt med persongalleriet på bogens første side hjælper med til at holde styr på, hvem der er hvem, og giver små ledetråde til, hvad man især kan holde øje med undervejs.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
62320907
ISBN
9788740678499
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer