En hel masse sommerfugle

Bog

En hel masse sommerfugle

Af (
2020
)

Anmeldelse

En hel masse sommerfugle af Frank Geleyn

14 maj.20

Der er ikke noget bedre end at være en lille pige og knuselske alle dyr. Men det er ret svært at bo i en lille lejlighed, når man nu ønsker sig en hel zoologisk have.

Tyra bor i en lille lejlighed sammen med sin mor. De tager ofte hjemmefra, fordi Tyra gerne vil besøge alle de mange dyr rundt omkring, som hun elsker. Og hendes mor elsker hende. Mor og Tyra tager rundt og besøger alle dem, de kender, der har dyr.

Tyras bedstemor og bedstefar har en myndehund, som de synes har lidt for meget energi. Tyra tilbyder, at hunden kan bo hos dem, men mor siger, at de ikke har plads. Derefter besøger de Pablo, som har fået et nyt æsel, der ikke vil stå stille, når han vil have det. Tyra spørger mor, om ikke de kan have æslet boende, men mor siger, at de ikke har plads. Tante Vivi er bekymret for slangen Solange, der tilbringer natten sammen med naboens haveslange, og Vivis naboer er ret bange for Solange. Mor siger, at den kan de heller ikke have boende, da de har rigeligt med knuste hjerter.

Sådan fortsætter deres besøgsrunde, indtil Tyra til sidst får lov til at få en guldfisk og senere en skildpadde. Tilfældigvis støder mor bogstaveligt talt ind i en mand på gaden. Han hedder Frank og bor i et hus med en stor have og sin egen dam. Når han er sammen med Tyras mor, er hans have helt fyldt med sommerfugle.

En virkeligt sød tællebog til dem, der gerne vil give deres børn en smuk introduktion til brug af tal. Når mor og Tyra har været på besøg hos deres venner og familie, slutter opslaget med spørgsmål omkring, hvor mange dyr Tyra har nu og hvor mange hun ønsker sig. På den måde kan børnelæserne tælle med i Tyras dyreregnestykke.

Det er den første oversatte bog af den hollandske forfatter Frank Geleyn og illustrator Isabelle Geeraerts. Isabelle Geeraerts’ fantasifulde illustrationer er fyldt med glade farver og former og er med til at bære historien. Af andre tællebøger kan nævnes Alle tæller med, ’Tæl med Tjugga’ eller Scherfigs dejlige tællebøger.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Ida Assarson
Graphic
Isabelle Geeraerts
ISBN
978-87-406-5928-3
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer