Bog

Rosa og Ninus tæller

Af (
2020
)

Anmeldelse

Rosa og Ninus tæller af Anna-Karin Garhamn

29 jun.20

Fantasifuld og sprudlende tællebog med Rosa og hendes tøjkanin, Ninus, der tæller alle mulige ting, som de støder på i deres hverdag.

I selskab med Rosa har det tidligere været muligt at lære at cykle, at komme i biografen og til frisøren, at komme ud at flyve samt at blive storesøster for første gang. I denne sjette billedbog om søde og opfindsomme Rosa og hendes tøjkanin er det muligt at øve sig på at tælle.

Tællelegen er sat ind i en genkendelig hverdagsramme, hvor makkerparret tæller forskellige ting i hjemmet, og mens de handler, leger i skoven og ser på nattehimlen. Rosa bruger sine fingre til at hjælpe med at holde styr på det, hun tæller, men stakkels Ninus er lidt dårligere stillet med sine to poter. Heldigvis finder Rosa et par fingerhandsker til den, og så kan de ellers tælle løs. De tæller både totter i Rosas hår, strømper i vaskerummet, grøntsager i supermarkedet, myrer i skovbunden og meget andet. På de to bagerste sider finder man 'Rosa og Ninus' tælleskole', hvor man kan tælle monstre eller iskugler.

Der fungerer fint, at tællelegen er en del af en fremadskridende handling, og Rosa og Ninus er et skønt makkerpar. Mange af de glade, livlige og farverige illustrationer i bogen har karakter af myldrebilleder, og der er rigtig mange detaljer at gå på opdagelse i og tælle sammen.

En rigtig sød og charmerende billedbog, der videregiver glæden ved at lære at tælle for børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Klematis
Oversætter
Mette Jørgensen
ISBN
9788771394177

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer