Bog

Arvid Ekbloms pentagram

Af (
2021
)

Anmeldelse

Arvid Ekbloms pentagram

04 jan.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Velskrevet og spændende fortælling inkluderer både søskendejalousi, gamle hemmeligheder og stemningen i de dybe svenske skove.

Vi møder endnu engang de to søstre Lisa og Sandra, kaldet Søstrene Grønøje, der ophævede mosens forbandelse i første bind af serien Petruska Weingartens halve hjerte.

Lisa er 8 år går i 3. klasse, og Sandra er 11 år og går i 5. klasse. De glæder sig begge til de skal på sommerferie i Sverige med deres forældre, hvor de skal bo på en ødegård, der er ejet af morens fætter Henning. Faktisk har gården været i familiens eje i flere år, og på det gamle loft gemmer der sig adskillige hemmeligheder.

I nabohuset bor Hilde og hendes mand Sven, som søstrenes mor har leget med flere gange, da hun som barn var på ferie i Sverige. Lisa og Sandra tilbringer meget tid sammen med nabosønnen Kalle, der er jævnaldrende med Sandra. De tre børn finder en gammel dagbog på ødegårdens loft, og den skjuler flere hemmeligheder. Det samme gør det okkulte leksikon, som Sandra ofte læser i.

Fordi de tre børn har læst i den gamle dagbog, tror de, at er kommet til at slippe nogle stærke kræfter løs. Måske har søstrene ovenikøbet hekseblod i årene! En form for jalousi har sneget sig imellem Søstrene Grønøje. Mon de alligevel kan arbejde sammen om at finde hoved og hale i de mange mysterier?

'Arvid Ekbloms pentagram' byder på et skønt lille mysterium, hvor der på forholdsvis få sider når at udspille sig adskillige ting. Der er tre år imellem de to søstre, og Sandra har nået en alder, hvor hun er på vej i puberteten og er begyndt at interessere sig for drenge, hvilket skaber en naturlig kløft mellem de to søstre, Desuden har børnene besluttet, at der er et mysterium, de vil løse, og jo mere ivrigt de graver, des flere mysterier dukker op. Der sniger sig ydermere et lille gys ind.

’Arvid Ekbloms Pentagram’ er virkelig velskrevet, og plottet er både spændende og relaterbart. Og så er jeg vild med forsiden, der er tegnet af vidunderlige Gitte Gade. Bogen kan læses højt for børn fra  6 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
61520384
ISBN
9788771518030
Antal sider
104

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser