25 sep.20

Bogliste

Klimalitteratur

Bøger på listen

Klinten

Af Jens Smærup Sørensen

Klinten

Smærup Sørensen stiller skarpt på menneskets manglende fællesskaber, fremmedgørelse og klimaforandringer i et højaktuelt, stille og gribende villavejsdrama.
Læs mere

Kød og fred

Af Anders Morgenthaler

Kød og fred

Klimathriller om sosu-assistenten Annemette, der tager kampen op mod kødindustrien, serveres med humor og befriende vanvid.
Læs mere

Træmuseet

Af Christian Yde Frostholm

Træmuseet

Træmuseet er, blandt så meget andet, et vigtigt og originalt bidrag til de senere års danske klimakrise-litteratur. 
Læs mere

Vi er her

Af Liv Sejrbo Lidegaard

Vi er her

Kærligheden, kroppen og begæret er en konkret og uafviselig realitet i digtene, men det klimakrisen, krigen og flygtningestrømmene også.
Læs mere
Havbrevene

Havbrevene

Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Havbrevene

En følsom korrespondance mellem de to søstre, Atlanterhavet og Middelhavet. Bogen er et lille kunstværk, der taler til læseren i både ord og illustrationer.
Læs mere

Vejen

Af Cormac McCarthy

Vejen

Omstrejfende væsener på jagt efter mad under en sortnende himmel. Cormac McCarthysVejen er en dystopisk rejse uden andet mål end overlevelse. Vinder af Pulitzerprisen 2007
Læs mere

Solar

Af Theis Ørntoft

Solar

Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!  
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Hvordan ser vi naturen? Det er det helt afgørende spørgsmål, som klimalitteraturen på forskellig vis kredser om - og dermed er økokritikkens undersøgelse af forholdet mellem litteraturen og det fysiske miljø måske mere højaktuelt end nogensinde. 
Læs mere