Bog

Verden rundt

Af (
2016
)

Anmeldelse

Verden rundt af Laurent Mauvignier

13 feb.17

En intens og velskrevet fortællekreds om at være på rejse, at være turist og at leve af turismen.

Med fjorten nedslag forskellige steder i verden tegnes at billede af en rejsende livsstil udtrykt på mangfoldige måder. Læseren kommer tæt på mennesker i Japan, Norskehavet, Caribien, Israel, Moskva. Dubai, Rom, Tanzania, Niagara Falls, Den persiske golf, Italien, Thailand, Florida og Paris. Et kort øjeblik, men en situation, der forandrer personerne eller ændrer deres liv. Forfatteren betegner bogen som en roman, og det der binder den sammen er tsunamien, som ramte Japan i 2011. Tsunamien er bogens omdrejningspunkt i mødet med rejsende på fjorten destinationer verden rundt.

Mexicanske Guillermo rejser til Japan for ”at tjekke om virkeligheden nu også svarer til hans forestillinger” og omkommer i tsunamien. Virkelig uhyggelig er også historien om Vince. Han blaffer til Florida fra Seattle for at møde sin ti år ældre storebror, Mitch, der forlod barndomshjemmet, så snart det var muligt. Nu er Vince 19 år, og vil møde Mitch for første gang igen og måske flytte ind hos ham. Men Mitch er gift og har to små børn. Den historie tog næsten pusten fra mig, og så glider den elegant over i en rørende, sørgelig fortælling om den 8-årige japanske Fumi, der er udstationeret i Paris sammen med far, mor og storebror. Hjemrejsen var planlagt, men er nu udskudt, og Fumi, der som den eneste er uvidende om tsunamien, får besked på at indtale sine oplevelser i stedet for at ringe til sin bedstemor.

Det er bare nogle eksempler fra disse fremragende, intense fortællinger. De er fyldt med indre eller ydre dramatik, stærke følelser som for eksempel angst eller begær eller et finfølt kammerspil om menneskelige relationer. Fortællingerne fungerer også selvstændigt.

Bogdetaljer

Forlag
Arvids
Oversætter
Elin Lassen
Faustnummer
52721490
ISBN
9788793185319
Antal sider
369

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer