Bog

Smarties

Af (
2018
)

Anmeldelse

Smarties

22 okt.18

En varm, humoristisk og dejlig læseoplevelse, som henvender sig til den voksne læser med lyst til en nostalgisk rejse til både 80’erne, Island og det ganske unge pigesind.

Hvad er værst? Atomkrig eller den kolde skulder fra hjerteveninderne? Det er svært at bedømme, når man er en småusikker teenager. I en lille fin roman på knap 200 sider skildres livet i 1980’ernes snesjappede Reykjavik, hvor vores hovedperson lever sin lille småisolerede tilværelse med sin mor og far i en lejlighed. Den store verden er så småt ved at trænge ind over grænsen, og såvel frygten for atomkrig som valg af gymnasium gør fremtiden usikker.

Steina og Olga er de smarte piger i klassen; de går med ens øreringe og har den samme smarte lilla jakke. Vores hovedperson er pligtopfyldende og lidt stille, men tages pludselig en dag til nåde af de to piger, og det lader til, at hun (endelig) er inde i varmen. Men kan man regne med det? Og hvor meget kan man træde ved siden af, før det nye trekløver splittes?

'Smarties' er en meget fin og velskrevet roman, der med ømhed og ægthed beskriver et ungt pigesind i forandring. Ønsket om at passe ind og svare det rigtige på de vigtige spørgsmål fylder præcis lige så meget som angsten for den store verden, der i løbet af 1980’erne rykker tættere og tættere på. Romanen fremmaler et sødt og genkendeligt billede af både 80’ernes tendenser, mode og livssyn, men også af bevægelsen fra barn til voksen, som alle vil kunne genkende.

 

Bogdetaljer

Forlag
Forlaget Vandkunsten
Oversætter
Erik Skyum Nielsen
ISBN
9788776955397
Antal sider
144

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer