Bog

Fælden

Af (
2018
)

Anmeldelse

Fælden af Lilja Sigurdardóttir

20 mar.18

Endnu en ny islandsk forfatter melder sig på banen med en vellykket og overraskende spændingsroman fra et Island i kølvandet på den økonomiske krise i 2010.

Sonja har forladt sin mand til fordel for en kvinde, Agla. Hun har kun lov at se sin 9-årige søn hver anden weekend, og hendes største ønske er at kunne få mere tid sammen med ham. Hun har store økonomiske problemer, så da hun bliver tilbudt hjælp fra helt uventet kant, siger hun ja, selv om det betyder, at hun skal smugle narkotika ind i Reykjavik. Hendes håb er, at hun kan spare så mange penge op, at hun kan stoppe med at smugle narkotika og komme ud af fælden.

Sonjas problemer bliver ikke mindre af, at hun er forelsket i Agla, som er anklaget for at have medvirket til svindel for millioner i forbindelse med finanskrisen. Men hvem er det, Agla holder hånden over?

Bragi er en ældre toldbetjent i lufthavnen i Reykjavik, han er glad for og stolt af sit arbejde. En dag fatter han mistanke til Sonja, fordi hun altid er så perfekt klædt og hendes væremåde virker meget kontrolleret.

Scenen er sat mellem de tre hovedpersoner, som skiftes til at fortælle deres del af historien, og det er et fortællekneb, som fungerer vældig godt. Der et en meget smuk beskrivelse af forholdet mellem Sonja og sønnen og en barsk beskrivelse af narkomiljøet og de skrupelløse bagmænd. Vi kommer ind under huden på alle tre og deres bevæggrunde. Jeg vover næsten ikke at skrive det, men jeg fik stor sympati for Sonja, og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, for jeg skulle lige se, om det lykkedes hende at snyde tolderne én gang mere.

Lilja Sigurdardóttirs første roman har vakt stor opmærksomhed, og det kan jeg godt forstå, for den er spændende, velskrevet og meget overraskende. Hun har fortalt, at der kommer to bind mere i serien, og jeg glæder mig til at følge Sonja, Agli og Bragi.

Romanen er solgt til udgivelse i otte lande, og der er en filmatisering på vej.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Nanna Kalkar
Faustnummer
53967272
ISBN
9788772002491
Antal sider
331

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer