Bog

Alle tre på udflugt med børnehaven Ærten

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alle tre på udflugt med børnehaven Ærten af Maria Nilsson Thore

27 jan.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Serien om de tre børn fra børnehaven Ærten giver mulighed for gode samtaler om en almindelig institutionshverdag for børn, der går i børnehave eller for dem, der snart skal til det.

Svenske Maria Nilsson Thore har begået en charmerende billedbogsserie, der på en fin og overskuelig måde skildrer genkendelige hverdagssituationer fra en helt almindelig børnehave - både når det gælder de daglige aktiviteter og rutiner, men også de små og store udfordringer, som børnehavelivet kan byde på.

I denne bog, som er den syvende i serien, skal vennerne Ida, Ester og Valde på udflugt med børnehaven. Turen går til skoven, og der er en masse at se og opleve på vejen derhen. Inde i skoven skal der både leges, samles ting og spises madpakker, før de skal hjem igen. Historien kan bruges som udgangspunkt for en samtale om, hvordan en udflugt kan foregå, hvilke forberedelser, der skal gøres, samt hvordan man skal opføre sig i trafikken.

Hverdagslivet i børnehaven Ærten formidles med varme og humor, og handlingen skildres fra børnenes perspektiv. De voksne er bogstavelig talt beskåret fra livet og op, og børnenes evne til at blive optaget af ting undervejs på turen er beskrevet med sympati. Teksten er helt enkel, og historien udvides i de charmerende, glade og livlige illustrationer, hvor især børnene slet ikke er til at stå for. Undervejs i bogen er der dobbeltopslag dedikeret til at vise, hvad der gemmer sig af madvarer i udflugtstasken samt hvilke ting, børnene finder på vejen til- og inde i skoven. Det giver en oplagt mulighed for at træne ord og ordforråd, og det er sjovt at gå på opdagelse i de afbildede genstande.

De andre bøger i serien fortæller om, hvordan en typisk dag i børnehaven forløber, og hvad børnene får dagen til at gå med både indenfor og ude på legepladsen. Nogle af bøgerne kommer også ind på væsentlige emner såsom at skulle slippe sutten, sove middagslur eller de konflikter, der opstår i legerelationer, når man skal være flere sammen, deles om tingene eller vente på tur. Alt sammen evigtgyldige emner og udfordringer, som de fleste børn, forældre og pædagoger kan relatere til.

Bøgerne om børnehave Ærten kan bruges til at hjælpe børn med at få sat ord på de følelser og de oplevelser, som hverdagen i en børnehave kan afføde, men de er også helt oplagte at læse som forberedelse til et barn, der står over for at skulle begynde i børnehave.

Bogdetaljer

Secondary title
Alle tre-bøgerne
Forlag
Klematis
Oversætter
Mette Jørgensen
ISBN
978-87-7139-416-0
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser