Bog

Oscar Vildensky og den fantastiske blive-væk-dag af Maria Lillebo

Af (
2020
)

Anmeldelse

Oscar Vildensky og den fantastiske blive-væk-dag af Maria Lillebo

03 aug.20

En spændende og handlingsmættet billedbog for de 4 til 6-årige børn, der kan og vil så meget selv, men som alligevel har brug for mors og fars opmærksomhed og kærlighed.

'Oscar Vildensky og den fantastiske blive-væk-dag' handler om en dreng, der bliver væk fra sin mor på en indkøbstur, og det er meget mere spændende, end det lyder. Den charmerende dreng Oscar er en hovedperson, der er let at holde af og med, og jeg kan sagtens forestille mig flere bøger med ham i centrum.

Maria Lillebo har med denne billedbog skabt en figur, der sagtens kan gå hen og blive et genkendeligt navn for børn og voksne. Med udgangspunkt i en ganske velkendt situation for mange børn og forældre digter forfatteren videre på hvad nu hvis?”-manér. Med sine fabulerende farveblyantstegninger forstår hun at sætte fut i fantasien hos børn i børnehavealderen.

Bogens hovedperson Oscar er en helt almindelig dreng, der bliver storebror, og det er fint nok. Lige til det ikke er så fint længere, som der står i bogen. For en lillebror kan også være i vejen, ødelægge ens ting og rode. Og så kan storebroderen efterfølgende få skylden for det hele.
Dette lyder nok bekendt for alle, der har mindre søskende, vil jeg vædde på. Med titlen som storebror følger altså også frustration og en ny tvivl – elsker mine forældre mig stadig lige så højt, som de gjorde før?

Oscar savner sin mors udelte opmærksomhed, og en dag, da de er i byen for at handle, gemmer han sig og venter på, at hun skal finde ham. Men det gør hun bare ikke. Oscar og hans mor går vild af hinanden, og da han ikke bliver fundet, puster det både til Oscars tvivlen på morens kærlighed og hans spirende selvstændighedstrang. Oscar tror, at moren ikke leder efter ham, fordi hun ikke længere kan lide ham.

Mens Oscar tænker over alt det, han nu selv kan bestemme, får to røvere øje på en lille dreng med en taske, der ser spændende ud. Oscar holder nemlig morens taske i hånden. Men da de to røvere forsøger at få fat i den, stikker Oscar af, og pludselig er gemmelegen ikke kun for sjov. Nu går den vilde jagt: røverne jagter Oscar, der jagter sin mor, der jagter Oscar, og spændingen stiger gennem bogen, til den er næsten uudholdelig. Det hele ender heldigvis godt til sidst, og Oscar og hans mor bliver lykkeligt genforenet.

Handlingen er hele vejen gennem bogen godt understøttet af de flotte tegninger, der spreder sig ud over siderne. Barnet kan flere steder få øje på spændende små detaljer og bliver på den måde suget endnu mere ind i den meget spændende historie. Det er lige før, det er for vildt til en godnathistorie, men vov det nu alligevel, for det er bestemt ikke kedeligt!

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
9788740660234
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer