Bog

Lottes helt egen hule

Af (
2019
)

Anmeldelse

Lottes helt egen hule af Alexander Steffensmeier

09 dec.19

Endnu en skøn og charmerende billedbog om den elskelige ko Lotte, der underholder og fornøjer med opfindsomme og skøre påfund.

Der er efterhånden blevet oversat en lang række af tyske Alexander Steffensmeiers billedbøger om den gæve malkeko Lotte, der bor på en gård sammen med en pony, en ged, et par grise, en flok høns og bondekonen. Heldigvis, for Lotte er en stædig og sjov ko, der med sin opførsel italesætter følelser, som børn kan genkende. I ’Lottes helt egen hule’ handler det om den svære kunst at dele med andre, når man selv har fundet det helt perfekte sted at lege.

Lotte er i gang med at lege gemmeleg med de andre dyr på gården, men undervejs i legen finder hun det mest perfekte sted til en hule. Hendes helt egen hule. Fuld af begejstring skynder Lotte sig tilbage til bondegården for at hente dejlige ting til at indrette hulen med, men til hendes store skuffelse, er der andre, der har opdaget hulen i mellemtiden. Nu er gode råd dyre, for hun så den jo først. Måske kan de andre dyr skræmmes væk med en forskrækkelsesmaskine?

Bøgerne om Lotte er skønne at læse højt. Teksten er levende, og de glade, livlige og farverige illustrationer rummer rigtig megen humor. Dyrene, der ofte er i gang med menneskelige gøremål, har alle en udtryksfuld og skøn mimik, der er let at afkode. Illustrationerne vrimler desuden med komiske og finurlige detaljer, der er sjove at gå på opdagelse i - særligt de skrupskøre høns, der lever deres helt eget liv.

Det er oplagt at trække tråde til en anden ikke helt almindelig ko og sammenligne med Jujja Wieslanders Mor Muh, ligesom det landlige univers med de finurlige dyr leder tankerne hen på Sven Nordqvists fortællinger om Peddersen og Findus. I bøgerne om Lotte er teksten dog mere kortfattet og knap så kompleks, og stregen er også mere enkel. Derfor kan de vække glæde hos en yngre målgruppe, end de svenske forbilleder.

Læs også de andre bøger om Lotte, der altid finder på lidt af hvert og nok skal begejstre de børn, hun kommer i nærheden af. Anbefales til højtlæsning fra 2-3 års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Elisabeth Melgaard Pedersen
ISBN
9788762733732
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer