Bog

Jeg skal tisse - nu!

Af (
2021
)

Anmeldelse

Jeg skal tisse - nu!

17 feb.21

En virkelig sød historie om en hverdagssituation, som de fleste forældre kender.

Vi kender det alle sammen, man er lige kommet ud ad døren, og så skal man tisse! Når man er en lille killing, er det endnu sværere at holde sig.

Det er lørdag og torvedag. Mor har pakket Pjevs i barnevognen, og Lillemis står ved siden af klar til at køre afsted med skinnebussen. Mor spørger Lillemis: ”Har du husket at tisse af, Lillemis?”, og selvom Lillemis svarer ja, spørger hun for en sikkerheds skyld igen. Og Lillemis svarer ja igen. Da de når frem til torvet, og mor skal til at købe gulerødder, hvisker Lillemis: ”Jeg skal tisse …”.

Grønthandleren kan se, at det vist skal gå stærkt, så han hjælper dem med at komme afsted mod deres hjem. Undervejs møder de en cyklende politibetjent, der også hjælper dem på vej. Skinnebussen må køre endnu hurtigere end ellers, så Lillemis kan komme hjem og tisse. Faktisk så hurtigt, at den vælter. Mens alle passagerer arbejder på at rejse bussen, gentager Lillemis: ”Jeg -skal-altså-tisss…”, og derpå bliver der stille. Alle passagerne, grønthandleren og politibetjenten skynder sig at hjælpe familien op ad trappen til deres lejlighed, og lige foran toiletdøren smiler Lillemis skævt og siger: ”Men nu skal jeg ikke længere!”. Det skal til gengæld alle de andre.

Karaktererne i bogen er forskellige dyr, og Quentin Gréban er en fantastisk illustrator, hvis smukke akvareller appellerer til både børn og voksne. Hans nostalgiske og naive stil med bløde figurer og skønne farver indkapsler essensen af barndommen. 

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
ISBN
978-87-7224-235-4
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer