Bog

Huset med de blå døre

Af (
2020
)

Anmeldelse

Huset med de blå døre af Alberte Winding og Tove Krebs Lange (ill)

10 jul.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Opdateret udgave af billedbogsklassikeren ’Det gule hus', hvor læserne inviteres med ind i opgangen og møder de forskellige familier, der bor i huset med de blå døre.

Nogen husker måske Grete Janus Hertz’ billedbog Det gule hus, der blev udgivet i 1974 og sidenhen genudgivet i 2009. Alberte Winding har ladet sig inspirere af den, og hun giver i ’Huset med de blå døre’ en nutidig version af familielivet i opgangen med de seks døre.

På forsiden af bogen ses husets facade med hoveddøren, der står på klem, og de forskellige vinduer, der giver det første kig ind i lejlighederne. Allerede her er der meget at gå på opdagelse i. Når bogen åbnes, er det opgangen med de seks forskellige døre, der vises. Hver dør kan åbnes, og højre side af bogen består derfor af seks små indklæbede hæfter i pixistørrelse, der hver indeholder en historie om de personer, der bor bag den pågældende dør.

I stueetagen kan der bankes på hos 8-årige Ninja Olsen, der har det bedst med at gøre tingene i den rigtige rækkefølge hver dag. Ved siden af bor den musikalske familie Grass, hvor forældrene laver fin lydkunst, mens datteren Wilma bedst kan lide larmende dansemusik. På 1. sal holder familien Celic til. Her bor Elmin, der gerne vil have ro fra sin fars støjende radio, så han kan se SYNG og VIND i fjernsynet. Øverst oppe hos familien Bjørn venter en spændt Milla, der har fødselsdag og får besøg af sine venner fra bjørnehaven. Ved siden af dem bor Emil Snurresen, der engang var sørøver og sejlede på de syv have, men nu føler sig lidt ensom og savner eventyr.

Det største indtryk efterlader historien om Bøtten, hvis familie også holder til på 1. sal. Her er det tid til aftensmad, og så får Bøtten en hård snebold i maven. Familiens manglende harmoni illustreres ved, at forældrene tager form af dyr, når de skændes ved bordet. Heldigvis er der forløsning at spore.

Bogen er fyldt med Tove Krebs Langes glade, farverige og livlige illustrationer. Det er hyggeligt og spændende at høre om de seks forskellige familier bag dørene i opgangen, og det er både sjovt og aktiverende at skulle åbne dørene og udforske, hvad der foregår bag dem.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Tove Krebs Lange
ISBN
978-87-02-29378-4
Antal sider
22

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser