Bog

Anker og kagekonkurrencen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Anker og kagekonkurrencen af Alberte Winding og Claus Bigum (Ill.)

04 sep.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Drengen Anker med det grønne hår er tilbage i to nye billedbøger. Som i de tidligere bøger sætter Alberte Winding kærligt fingeren på pulsen i den moderne børnefamilies travle hverdag.

Ankers far er fuld af gå-på-mod, gode idéer og tiltro til egne evner. Nogle gange kan Anker slet ikke følge med. I ’Anker og kagekonkurrencen’ nyder Anker hyggeaftener i sofaen sammen med mor og far, mens de ser "Kagekonkurrencen" i TV. Anker er ret imponeret over de flotte kager, men far er derimod ikke sådan at dupere, for han kan da sagtens selv bage nogle, der er lige så flotte. I Anker i badetøjet er mor desværre blevet forhindret i at tage med Anker i svømmehallen. Så er det godt, at far engang var rigtig god til at svømme, og at det lykkes ham at finde sine gamle, røde badebukser frem, for dem er der fart i. Det hele går egentlig meget godt, indtil far skal brilliere med at springe fra den store vippe.

Alberte Winding, som tidligere har beriget os med bøgerne om skønne og selvstændige Betty, har med Anker skabt en figur, som kan læses for en lidt yngre målgruppe fra omkring 2-årsalderen. Anker er et opfindsomt og kærligt barn, og han er ofte skildret med en ro, som de voksne af og til mangler. I lighed med de sjove billedbøger om Sallys far har Ankers far den bærende forældrerolle i handlingen.

De hverdagsnære historier om Anker og livet med mor og især far er klart, levende og ikke mindst humoristisk illustreret af Claus Bigum. De sjove og genkendelige hverdagssituationer vil formentlig få smilet frem hos både barnet og den voksne oplæser, for forældrerollen spejles med humor og forståelse uden brug af løftede pegefingre.

Der er tidligere udkommet fire andre billedbøger i serien. I de to første; ’Anker og råbemanden’ og ’Anker finder ting’, har Ankers far rigtig travlt, men Anker håndterer heldigvis både råbemanden og det at blive skyndt på med ophøjet ro.

Bogdetaljer

Secondary title
Anker, 5
Forlag
Carlsen
Graphic
Claus Bigum
ISBN
978-87-11-98401-7
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser