Bog

Brillebjørn bager af Ida Jackson og Jens A. Larsen Aas (ill.)

Af (
2020
)

Anmeldelse

Brillebjørn bager af Ida Jackson og Jens A. Larsen Aas (ill.)

05 jun.20

Brillebjørn går i børnehave, og serien handler om hverdagen i en familie med helt almindelige udfordringer, som hverdagen byder på. Brillebjørn er utroligt fint illustreret og indeholder elementer af politiske ordentligheder.

I 'Brillebjørn bager' kommer Brillebjørns bedste ven Bo på besøg. De skal sammen med Bos far, Brillebjørns mor og Brillebjørns mamma bage boller til festen i børnehaven. Men alle har travlt med at kigge på Bos lillesøster baby Bella, så Bo og Brillebjørn går i køkkenet for at bage boller selv.

I 'Brillebjørn får plaster på' har mamma glemt, at det er lukkedag i børnehaven, men det har Warsans mor også. Hun arbejder på universitetet sammen med mamma, så Brillebjørn og Warsan får lov at komme med deres mødre på arbejde. Og det er sjovt til at begynde med, men så bliver det kedeligt, indtil de selv finder på noget sjovt.

’Brillebjørn på indkøb’ handler om, at Brillebjørn skal med mor ud at handle. Han vil gerne have slik og is, men hun siger nej. Han synes, at de køber alle de forkerte ting, så han finder præcis de ting, som han synes, de mangler. Men Brillebjørn bliver en rigtig voksenbjørn, da han finder mors pung, som hun har tabt.

Forfatter Ida Jackson står bag flere udgivelser, men disse tre er hendes første på dansk. Tegner Jens A. Larsen Aas er en særdeles dygtig illustrator, hvis runde former og dejlige farver, understøtter Brillebjørns uskyldige narrestreger.

Tematisk lægger serien sig op ad andre kendte billedbogsserier, hvor vi møder nogle af de samme følelser som i bøgerne om Brillebjørn. Brillebjørns forældre udgøres af en mor og en mamma, hos hans ven Bo, er det far, der er på barsel, og hans ven Warsan i børnehaven har en mor, der går med tørklæde, og som er underviser på universitetet. Intet af dette er tematikker, som der fokuseres på. Brillebjørn, hans mor og mamma er alle brillebjørne, mens alle andre skikkelser i bøgerne er mennesker. På norsk er der mange titler i serien, som jeg også håber bliver oversat. Det er en virkelig charmerende serie med masser af søde ulykker.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Louise Bylov
ISBN
978-87-11-91856-2
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer