Bog

Lyse nætter

Af (
2022
)

Anmeldelse

Lyse nætter

17 jun.22

Alberte Windings højtelskede sang får nyt liv i varm og sanselig billedbog om den nære og kærlige relation mellem en bedsteforælder og et barnebarn.

'Lyse nætter' er en af de mest populære danske sange, og mange har minder og oplevelser knyttet til den. Det er en smuk og bevægende sang om længsel, om at miste noget og få det igen, hvilket forstærkes af årstidernes skiften med sommeren, der glider over i vinter, men igen bliver til forår.

I Charlotte Pardis blide og kyndige hænder fortolkes sangen i børnehøjde gennem en bedstemors samvær med og længsel efter sit barnebarn. Rammefortællingen i bogen viser en bedstemor og et barnebarn, der tilbringer vidunderlige, men flygtige somre sammen. Man mærker så fint følelsen af en elsket, der har været væk, men nu kommer hjem igen. Kender man sangen, giver melodien teksten et ekstra løft, og det er svært at læse højt uden at synge med.

Bogens illustrationerne er fulde af liv, og den cirkulære billedside veksler mellem nærvær og savn. Sommerlykken males blidt og sanseligt frem med gule blomsterkranse, bare tæer i sand, blå himmel, koldskål med jordbær, sodavandsis og leg. Imellem disse varme øjeblikke bryder længslen og melankolien frem. Det bliver efterår, huset er fuldt af vind og ”alt hvad der rørte sig blev gemt”. Legesagerne flyttes i skuret, og stranden er i stedet vinterkulisse for en ensom gåtur. Men heldigvis bliver alt godt igen, når sommeren og samværet vender tilbage.

'Lyse nætter' er en varm og rørende hyldest til kærligheden på tværs af generationer, og historien kalder dejlige sommerminder frem. En oplagt gave til alle de vidunderlige bedsteforældre, som findes derude, og til fælles højtlæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
62601078
ISBN
9788727006413
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer