Bog

Niko det ene og Niko det andet

Af (
2023
)

Anmeldelse

Niko det ene og Niko det andet

15 maj.23

Tankevækkende højtlæsningsbog om, hvor vigtigt det er at holde fast i sig selv, uanset hvad alle andre siger. 

Niko bor sammen med sin far med en hel masse heste i haven. Hestene kommer, når hun kalder, og hun kan både ride hestene Delfina og Ibrahim til sejr i store væddeløb, hvor præmien er en masse pomfritter med remulade og indimellem få far med på legen, så de sammen løber rundt med hestene i cirkus.

En dag griner drengen Ejnar af Nikos leg. Ejnar bor i huset ved siden af, og han leger vigtige lege, hvor han med ketcher løber rundt og slår huller i græsplænen, mens han skælder ud. Fra den dag kommer hestene ikke bare løbende, når Niko kommer ud. Heller ikke når hun kalder. Hun begynder selv at synes, at det er lidt pinligt, hvis hestene dukker op, og hun får endda sin far til at glatte sin krøllede hestemanke, så hendes hår bliver helt glat. Desuden vil hun nu hedde Nikolaj, og løbe rundt med en ketcher i haven, mens hun slår huller i græsplænen. Men snart savner Nikolaj at være Niko. 

Tomas Lagermand Lundme beskriver så fint, hvor svært det kan være at passe ind i rammerne. Niko har en veludviklet fantasi, og det synes hendes nabo Ejner er lidt flovt, fordi hans far har lært ham, at sådan leger man ikke. Heldigvis kan Niko mærke, at det gør hende trist at foregive at være en anden for at passe ind, men sådan er det desværre ikke for alle. Netop dette sætter forfatteren spot på i bogen, der viser, at man må gerne være barnlig og fjolle rundt. Illustrator Cathrin Peterslund har udarbejdet de skønneste tegninger til fortællingen.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135471283
ISBN
9788762740952
Antal sider
79

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer