Bog

Pelles piratmødre

Af (
2021
)

Anmeldelse

Pelles piratmødre

12 jun.21

Charmerende og indfølende bog om en drengs frygt for at være anderledes og skille sig ud.

Drengen Pelle skammer sig over sin familie, fordi den ikke ser ud som hans klassekammeraters. Han har nemlig to mødre, der tilmed er pirater med både papegøje og skattekort. Men Pelle finder heldigvis ud af, at han godt kan være stolt af sine forældre, og at det ikke er jordens undergang at være lidt anderledes end gennemsnittet.

Pelle er en helt almindelig dreng med en noget mere ualmindelig familie. Han har nemlig to mødre, og ikke nok med det, hans mødre er også flamboyante pirater, der synger sømandsviser, når Pelle har venner med hjem på besøg. De holder sig ikke tilbage og gør alting på deres helt egen måde. Men Pelle ønsker mest af alt at være ligesom alle de andre børn. En dag skal Pelles klasse ud at sejle, og hans mødre melder sig til at tage med. Det ligger lige til højrebenet for dem, og de finder sørøvertøjet frem med det samme. Men Pelle har overhovedet ikke lyst til, at de andre fra klassen skal se, at hans forældre er anderledes end deres, så han prøver først helt at undgå turen. Da de alligevel tager afsted, lægger han straks afstand til mødrene og holder sig til sine venner. Men pludselig blæser en storm op, og klassen får brug for de to søstærke mødre, for kaptajnen er blevet låst inde, og klasselæreren Søren er søsyg. Piratmødrene redder dagen og vinder alle børnenes beundring med deres stærke sørøverkompetencer, og Pelle lærer, at det kan være helt ok, ja faktisk endda at foretrække at være lidt anderledes.

’Pelles piratmødre’ er en rigtig fin billedbog, der handler om at være anderledes og finde ro med det, og om at der er mere end en måde at være familie på. Budskabet er vigtigt, fordi det, samtidig med at moderne familiekonstruktioner bliver mere og mere almindelige, stadigvæk er vigtigt for de fleste børn at føle, at de passer ind i flokken. Mange børn vil kunne identificere sig med Pelles følelser, også selvom deres egen familie er mere ”almindeligt” opbygget. Mødrene i bogen er gode rollemodeller, fordi de giver plads til Pelle og hans følelser uden gemme sig væk og lave om på sig selv. Og Pelle finder heldigvis også ud af, at hans mødre er ret seje, som de er. Bogen er relativt hurtig at læse og byder på både en spændende handling og noget at tænke over for de 4 til 6-årige. Og min søn ville i hvert fald ønske, at han havde bare mindst én piratmor efter at have hørt historien.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
38930532
ISBN
9788740670141
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer