Bog

Mormor & mormor

Af (
2020
)

Anmeldelse

Mormor & mormor af Rebecca Bach-Lauritsen og Charlotte Pardi (Ill..)

24 aug.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Vidunderlig og smuk regnbuebog om mangfoldighed og de vigtige bånd, der kan være mellem bedsteforældre og børnebørn.

Det er så dejligt at blive hentet af mormor eller mormor, der, selvom de begge kaldes mormor, er  helt forskellige. Hvorfor kan ens bedste ven ikke forstå det?

Historien begynder således:’'Mormor er høj og har krøller, der ligner guld. Mormor har kort mørkt hår og dufter af ler". Den ene mormor kan finde på at hente hovedpersonen på løbehjul, den anden mormor henter i den gule bil. På en måde kan vores hovedperson bedst lide mormor, men sådan kan man alligevel ikke sige det.

Mormor og mormor kysser ofte deres barnebarn og hinanden. Hovedpersonens bedste ven er Asle, og han kan simpelthen ikke forstå, hvordan man kan kende forskel på mormor og mormor? Asle fortæller, at han kan kende forskel på sin mormor og morfar, fordi hans morfar går med kasket. Hvordan mon mormor ville se ud med kasket? Da mormor og mormor spørger efter julegaveønsker, tænker barnebarnet på en kasket. Mormor med trylleøjnene kigger lige igennem en og spørger "om jeg synes hun skulle ønske sig en kasket?" Egentligt skal mormor og mormor bare være lige som de er hver især. Derfor skal mormor ikke have nogen kasket i julegave, men kys og roulade, og mormor skal have uhyggelige historier og bobler.

Sammen med bedsteforældre kan der være en anden form for frihed end sammen med forældre. En anden måde at opleve dagen på. Der er ofte også mere overskud til at ro en tur, blæse sæbebobler, spise pomfritter og meget andet. I fortællingen om mormor og mormor er køn ikke vigtigt, det er derimod kærlighed i metervis, tiden og historierne, både de hyggelige og de uhyggelige.

Rebecca Bach- Lauritsen er ekspert i at beskrive det nære gennem hverdagssituationer og genkendelighed. Charlotte Pardi skaber de fineste illustrationer, der fuldender teksten og tilfører den sin egen humor. Det er den smukkeste regnbuebog jeg har stiftet bekendtskab med. Læs den med børn fra ca. 5 år og fryd jer sammen.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
48647863
ISBN
9788763865517
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser