Bog

Småt brændbart

Af (
2020
)

Anmeldelse

Småt brændbart af Alberte Winding

28 okt.20
AfPer Eilif Månson
Skribent

Alberte Winding har endnu en gang beriget os med en intim skildring af sit ungdomsliv, som i et smukt sprog giver et indblik i ungdommens kvaler.

Alberte Winding skrev i 2018 Kastevind, der var erindringsglimt fra en kompliceret barndom. Den følger hun nu op med erindringsromanen om den svære pubertet og overgang til voksenlivet.

Vi møder Alberte som 16-årig, hvor hun sammen med kusinen Marie rejser til Martha’s Vineyard i USA for sammen at passe Ben og ikke mindst for at opleve det amerikanske ungdomsliv.

Det er svære tider for den unge pige, der lider af meget lavt selvværd, og den første lange tid er hun også hæmmet af sproget. Opbakningen hjemmefra er til at overse, og hun føler nærmest, at hendes udrejse bare har givet familien et problem mindre at slås med.

Ved første øjekast kan det virke som en meget personlig bog, men Alberte har en suveræn evne til at hæve sig fra det private og se sig selv udefra, og så har hun ikke mindst et sanseligt sprog, som vi kender fra hendes sange, så læsningen bliver en sand nydelse.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
48930336
ISBN
9788763863469
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser