Bog

Evernight - det evige mørke

Af (
2021
)

Anmeldelse

Evernight - det evige mørke

14 mar.22

Evernight er første bind i en virkelig spændende serie om mirakelmagere, hekse og altopslugende mørk magi.

Bogen indledes med, at en kvinde bliver jagtet og dræbt af den frygtelige Skyggemand, fordi han vil have fat på den lille trææske, hun beskytter. Æsken er den altafgørende brik i en dommedagsbesværgelse, og den mægtige magtbegærlige hvide heks mrs. Hester vil gøre alt for at få fat på den.

Vi følger den forældreløse Larabelle Fox, kaldet Lara, der lever af at finde skatte nede i byens kloakker. Det er et både beskidt og farligt job, men det skaffer hende mad. De ting, hun finder, sælger hun til Gamle Hans, som har en antikvitetsforretning. En dag finder hun en lille trækasse på sin jagt, og inde i æsken er en lille mekanisk trækopfugl.

Laras bedste ven, Joe Littlefoot, der også lever af kloakkernes skatte, bor med sin syge bedstemor i en utæt lejlighed, og han er ofte yndlingsofret for en bande drenge, som Lara flere gange redder ham fra. Vi møder også den unge hekselærling Dobbelt Otte, der har fået fjernet sin sjæl, ligesom alle de andre lærlinge af den hvide heks mrs. Hester. Skyggemanden, som er en djinn, er også underlagt mrs. Hester og må følge hendes mindste bud, så hun kan henlægge verden i "det evige mørke". Mrs. Hester vil have fat i den mekaniske fugl, men den giver Lara ikke afkald på frivilligt. Heldigvis opdager Lara, at hun ikke skal kæmpe alene. Hun står under de frygtede mirakelmageres beskyttelse. Men kan de holde hende i live?

Det er en virkelig lovende start på en serie, der handler om venskab, magi og voksnes bedrag. Der er desuden masser af eventyrlige beskrivelser af fascinerende landskaber, som ikke er af denne verden. Som læser er man med Lara nede i de stinkende kloakker, men man er også med på maleriske ture gennem byen King’s Heaven. Lara er både modig og relaterbar, og det er svært ikke at kunne lide hende lige fra begyndelsen. Det onde i bogen er meget mørkt og uhyggeligt, så det er helt som det skal være. Tematikkerne om at stå op mod en diktatorisk og ond overmagt, står på ingen måde i vejen for en forrygende historie. Alle fra ca. 11 år der er fans af spænding og tempo som i ’Wonderscape’ af Jennifer Bell eller serien om ’Billedrengen’ af M. G. Leonard bør kaste sig over ’Evernight’.

Bogdetaljer

Forlag
Bolden
Oversætter
Louise Urth Olsen
Faustnummer
61888799
ISBN
9788772053998
Antal sider
330

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer