Bog

De savnede

Af (
2016
)

Anmeldelse

De savnede af Thomas Rydahl

17 nov.16

Thomas Rydahl lever op til alle forventningerne med sin anden bog om den atypiske detektiv Erhard Jørgensen og hans liv og oplevelser på ferieøen Fuerteventura.

Thomas Rydahl bragede igennem med sin første bog i serien om ’Eremitten’, og den debuterende forfatter blev tildelt adskillige fornemme litteraturpriser. Det helt store spørgsmål med nye forfattere er naturligvis, om de efterfølgende bøger kan leve op til forgængerens høje standard, og i dette tilfælde må svaret blive et rungende ja. Rydahl har opfundet sin helt egen krimigenre, ”Solstik Noir”, og hans historie om den nogen og tres årige eneboer, Erhard Jørgensen, ligner ikke ret meget af det, der ellers findes på markedet. Selvfølgelig er der skandinaviske elementer i historien, men tonen og stemningen minder mest af alt om de få spanske krimier, der er blevet oversat til dansk, særligt lighederne med Redondo er iøjnefaldende.

Efter alle sine spegede oplevelser med Fuerteventuras kriminelle underverden i ’Eremitten’ er Erhard Jørgensen, som for 18 år siden forlod både kone og børn i Danmark, i blevet endnu mere forhutlet og ensom. Han kan ikke længere køre taxa, og ingen har brug for en klaverstemmer. Han må ligeledes opgive sin bolig og sine geder i bjergene og er midlertidigt flyttet ind i et lejlighedskompleks under opførelse. For overhovedet at overleve må han påtage sig alle mulige små detektivopgaver, og derfor siger han ja til en opgave, som ingen andre vil beskæftige sig med.

Den illegale flygtning, Abdi, er forsvundet, og snart er Erhard Jørgensen igen rodet ind i en indviklet affære med mafiafamilier, illegale flygtninge og sabotage mod kasinoer. Samtidig er et dansk filmhold kommet til øen for at optage en episode til det meget populære Tv-program ’De savnede’. Hovedpersonen er den verdenskendte DJ, Le Lupus, der leder efter sin far. I virkeligheden hedder hun Lene, og hendes far er netop Erhard.

Hvis man er til hurtigt læste og hæsblæsende krimier, er det nok ikke Thomas Rydahl, man skal kaste sig over. Historien tager sig god tid og er indviklet, og selvom spændingskurven i visse afsnit har fået et væsentligt nøk opad, er plottet ikke sådan lige til at få has på. Både Erhard og datteren Lene er skildret overbevisende og bliver til personer, man holder af og holder med. Beskrivelsen af den lidt forhutlede ferieø og lokalbefolkningen er også denne gang helt igennem fremragende og billedskabende. Historien giver desuden lidt flere brikker til mysteriet om Erhard: Hvad er hans forhistorie, og hvad skete der egentlig i Danmark for mange år siden? Svaret må man formegentlig vente på at få i det sidste og afsluttende bind

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
52716187
ISBN
9788740034486
Antal sider
516

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer