Bog

Uniform

Af (
2022
)

Anmeldelse

Uniform

04 jan.23

Karakterernes interessante historier er det bærende element i første bind af Thomas Rydahls nye krimiserie, der smager af meget mere.

Salma og veninden Eshal deler hverdag på SOSUskolen, men i fritiden er de meget forskellige. Eshal går i udfordrende tøj, vil gerne feste og har sex med forskellige mænd. Salma hjælper til i sin fars restaurant og bruger tid sammen med sin familie.

En aften vil Eshal have Salma med i byen, men Salma takker nej. Senere på aftenen bliver Eshal angrebet med syre, og Salma fortryder, at hun ikke var med, så hun kunne passe på Eshal. Selv om familien ikke synes om det, taler Salma med politiet, men hendes fornemmelse er, at politiet ikke gør meget for at opklare sagen. Salma går derfor selv i gang med at finde ud af, hvem der stod bag angrebet på Eshal.

Salma stopper sine studier på SOSUskolen og søger i stedet ind på politiskolen. Det er svært for hende at forene de nye studier med sin baggrund, og hun vælger derfor ikke at fortælle familien om sit valg.

Sideløbende med Salmas historie møder vi den kriminelle Fuzzy. Han er egentlig på vej til at stikke af fra det hele og investere i en bolig i Portugal, da en falsk pengeseddel sætter en stopper for hans planer. Fuzzy går i gang med at finde den skyldige, og hans søgen fører ham blandt andet ind i bandemiljøet i det parallelsamfund, som Salma bor i. Salma og Fuzzy møder hinanden, og det viser sig, at de kan bruge hinandens hjælp og forbindelser i deres forsøg på at løse forbrydelserne.

Selv om spændingskurven ikke er høj, fanges man ind af karakterernes historier, som langsomt foldes ud. Det hele kulminerer med et brag, og som læser sider man tilbage med en følelse af forløsning, men også en sult efter mere. Bekendtskabet med Salma er kun lige begyndt, og det er et bekendtskab, man gerne vil holde ved lige, så jeg glæder mig meget til næste bind af Den københavnske nat-serien.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
62951842
ISBN
9788740065114
Antal sider
504

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer