Bog

Skriften i vandet

Af (
2023
)

Anmeldelse

Skriften i vandet

29 nov.23

Godt nyt til alle de læsere, der holder af Lisbeth Salander og John Ajvide Lindqvist.

Svenskeren John Ajvide Lindqvist, der mest er kendt som horrorforfatter, går krimivejen med 'Skriften i vandet', der er første bind i serien 'Blodstormen'. Her stifter læseren bekendtskab med et umage par: Den midaldrende krimiforfatter, Julia Malmros, der er tidligere politiefterforsker i Stockholm, og den yngre mystiske Kim Ribbing.

Parret mødes, fordi han skal hjælpe hende med research til den næste krimi i den kendte Millenium-serie, oprindeligt skrevet af Stieg Larsson, og det er helt sikkert ikke tilfældigt, at Kim Ribbing er hacker-ekspert ligesom Lisbetg Salander. Derudover finder man også hurtigt ud af, at han har været udsat for lidt af hvert i sin barndom.

Den historie, som de to Millenium-inspirerede hovedpersoner skal efterforske, handler om verdensomspændende klimakriminalitet, og det virker godt, at plottet er meget aktuelt og præget af indignation som i Stieg Larssons univers.

John Ajvide Lindqvist har et meget præcist, flot og spændingsopbyggende sprog, og man kommer som læser til at holde med Kim Ribbing og den unge datter af et myrdet par, som vi lærer at kende med stor forventning om, at hun kommer til at spille en større rolle i de næste bøger i serien, som jeg også kommer til at sluge.

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Ask Hansen
Faustnummer
137009021
ISBN
9788702399356
Antal sider
503

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer