Bog

Asgårds datter - drømme om storm og salt

Af (
2022
)

Anmeldelse

Asgårds datter - drømme om storm og salt

21 nov.22

Sidsel Katrine Sej har skrevet en spændende serie til tweens om nordisk mytologi, ung kærlighed og kampen mellem det gode og det onde.

Andet bind i den spændende serie om sanddrømmeren Fréa, der er under oplæring som valkyrie i Asgård, og som skal finde sin plads i en tid med opbrud og trusler om udslettelse.

Fréa er ved at vænne sig til livet i Asgård, men har svært ved at acceptere de gældende kønsrollemønstre. Hun bor hos sine forældre og undervises i forskellige fag, som alle skal hjælpe hende med at blive en dygtig valkyrie. Hun har store vanskeligheder ved sværdtræning og ridning, så hun er blevet fritaget for undervisning i disse fag. Til gengæld har hun store evner som helbreder, og hun erfarer, at hun er en af de få, der kan udføre runemagi.

Fréa er vildt forelsket i sin forlovede, halvblodsjætten Magne, der har boet hos hendes forældre. Alt burde være godt. Men under underfladen lurer oprør, intriger og Ragnarok. Od er flygtet fra sit fængsel, og er ved at danne stærke alliancer mod Asgård. Asbjörn som tidligere har behandlet Fréa rigtig dårligt, er nu vendt på en tallerken, og er istedet vanvittig forelsket i hende, hvilket kan udløse en frygtelig slægtsfejde. Da Iduns æbler viser sig at være forgiftede, bryder panikken ud i hele Asgård. Samtidig bliver Fréas drømme, der viser ødelæggelserne under Ragnarok både hyppigere og mere livagtige, og hun ved efterhånden ikke, om hun tør stole på nogen.

På trods af at jeg godt kunne lide første bind i serien, Drømme om sne og blod, må jeg tilstå, at denne anden bog i trilogien er bedre endnu. Personerne har fået noget dybde, og Fréa har udviklet sig til en interessant ung kvinde. Hun er på ingen måde ufejlbarlig, men håndterer sine udfordringer med lige dele kløgt og ungdommeligt mod.

Sidsel Katrine Slej formår at få sin store viden om den nordiske mytologi udrullet, uden at hun vil for meget med sine karakterer. Hun fletter tålmodigt de mange tråde sammen, så læseren både får genopfrisket sin viden om nordisk mytologi og på samme tid er virkelig godt underholdt. 

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
62925078
ISBN
9788758847979
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer