Bog

Asgårds datter - drømme om ild og had

Af (
2022
)

Anmeldelse

Asgårds datter - drømme om ild og had

15 dec.22

Tredje bind i den vellykkede serie om sanddrømmeren Fréa, der skal redde verden fra Ragnarok, overgår de forrige, hvad angår spænding og action.

Fréa bor i Asgård med sin forlovede jætten Magne, men de har ikke mulighed for at nyde deres kærlighed, da Od og hans allierede opruster til at ødelægge alle verdnerne, når Ragnarok kommer, og overalt hersker der ufred og intriger. Fréa har stadig voldsomme drømme om ild, der fortærer verden, og da Magne drager i krig, får Fréa kort tid efter besked om, at han er blevet dræbt af Od. Sammen med den smukke jættekvinde Ranevig, som Fréa har befriet fra tvangsægteskabet med den modbydelige jætte Hymer, rejser Fréa ud for at finde Lokes hule i håbet om at forhindre Ragnarok, alt imens hun er ved at blive vanvittig af at tænke på, hvad der er sket med Magne.

Overalt, hvor de to unge kvinder kommer frem, støder de på de frygtelige ildjætter, som vil brænde de levendes verden af, og som ikke lader sig forblænde af Fréas runemagi. Fréa og Ranevig er på en vild og hjerteskærende rejse til både til Midgård, Udgård og Helheim. I sidstnævnte møder de både venner og fjender og selvfølgelig dødsrigets hersker Hel. Da de senere er i kamp mod selveste helvedshunden Garm, får de hjælp af jætten Vale, der ufrivilligt er blevet forvandlet til en stor ulv. Ved hjælp af stort mod, magi og stærke allierede bevæger Fréa og Ranevig sig frem mod deres mål, men de oplever begge store tab undervejs.

Sidsel Katrine Slej har en enorm viden om nordisk mytologi, og hun væver elegant sine egne karakterer langt ind mellem gamle velkendte uvenskaber og intriger fra de nordiske guders verden. Forholdet mellem Fréa og jætten Ranevig vokser historien igennem og styrker forholdet og forståelsen mellem de tre verdener.

Serien er superfin til børn, som mangler læsning efter bøgerne om ’Erik Menneskesøn’Trilogien om Fréa udkom første gang i 2016, men er blevet genudgivet i år med nye forsider og en opstramning af sproget. 

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
62925094
ISBN
9788758847986
Antal sider
300

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer